Hoppa till innehåll

Hibiki Harmony – japanska whiskyn som är rena fyndet

Cafés Andreas Grube tipsar om en japansk whiskyhöjdare i bolagets exklusiva sortiment.

Japansk whisky är verkligen något alldeles eget, och personligen faller jag lätt för den där otroliga elegansen, mjuka blommigheten och citrusfräschören kombinerat med honungsrondör och stenfruktighet. Hibiki Harmony från det japanska destilleriet Suntory, är ett lysande exempel på japansk whisky i allra bästa form – och den finns just nu att hitta i Systembolagets exklusiva sortiment.

Gillar du japanskt? Köp. Har du aldrig testat japanskt? Köp

Det här är en whisky som gör mig glad. Den liksom stryker medhårs utan att vara ointressant. Den är silkigt mjuk utan att bli platt, avrundad utan att bli okryddig.

Doft och smak bjuder på gott om aprikos, svart te och mogen apelsin, men också på hyfsat riviga toner av svartpeppar och kanel – toppat med några stänk honung. Lätt, elegant, harmonisk, fräsch, men också med fin fyllighet och lång välbalanserad eftersmak.

Priset är i mina ögon rena fyndet för vad du faktiskt får i glaset. Gillar du japanskt? Köp. Har du aldrig testat japanskt? Köp.

Hibiki Harmony (nr 40341, 639 kr) finns på Systembolaget.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.