Hoppa till innehåll

Speciallagrad skotsk värstingwhisky – i endast 96 exemplar i Sverige

Har du gott om pengar på kontot, och ett snabbt finger att klicka hem en beställning med? Då har Cafés Andreas Grube ett extraordinärt whiskytips till dig!

Fredagen den 2 mars släpps en riktigt exklusiv whisky i Systembolagets småpartisortiment. Highland Park The MacPhail’s Collection 1989 kommer att säljas i endast 96 buteljer.

Highland Parkdestilleriet ligger på Orkney, den karga och trädlösa ögruppen norr om det skotska fastlandet, och deras whisky har ofta en tydlig ton av ljunghonung och havssälta – och så också här. Men den speciella med den här whiskyn är att den lagrats på bourbonfat, vilket är mycket ovanligt för Highland Park från 80-talet.

Bourbonfaten ger tydlig karaktär: jag känner både klassisk vanilj, chokladkola och sirap i doft och smak, men också en rejäl krydda som framför allt växer fram i den långa eftersmaken.

Visst, dyrköpt whisky, men också ruggigt god. Stor, fyllig och smakrik, och samtidigt mjukt elegant.

Highland Park The MacPhail’s Collection 1989 finns i Systembolagets småpartisortiment från och med fredag 2 mars (nr 40206, 2 402 kr)

För cirka 25% av priset – testa också:

Glenfiddich IPA Experiment (nr 40011, 649 kr) som finns i småpartisortimentet. En klart kul och intressant whisky som är ett samarbete mellan Glenfiddich och ölbryggeriet Speyside Craft Brewery, med gott om humletoner, choklad och mogen citrus i doft och smak.

Trevlig helg!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.