Hoppa till innehåll

Ny whisky från Mackmyra – så smakar Moment Efva Attling

I sin senaste utgåva av exklusiva Momentserien har Mackmyra valt att samarbeta med smyckesdesignern Efva Attling. Så smakar den!

Mackmyras så kallade momentserie är en av deras mest intressanta, där de vågar testa och ta ut svängarna åt olika håll med unika uttryck.

Det senaste släppet är ett samarbete med Efva Attling, själv en whiskyfantast av rang, och hennes ambition var att skapa ”en whisky med inspiration av svenska fjäll och fjällbjörkar”.

För att få fram en smak av björksav (hur det nu smakar) har whiskyn bland annat lagrats på fat som tidigare innehållit björkvin.

Whiskyn "Mackmyra Moment Efva" är ett samarbete med Efva Attling.
Whiskyn ”Mackmyra Moment Efva” är ett samarbete med Efva Attling.

Så, hur smakar den?

Den har onekligen en egen karaktär, tycker jag. Stram, träig, kryddig och ganska elegant. Gott om röda bär, päron, vanilj och honung i doften, och lite körsbärslik och söt i munnen. Hyfsat lätt och en i stilen, men ändå med bra kryddbett i eftersmaken.

På det stora hela absolut en smarrig whisky, men också rätt dyr. För den pengen får man mycket kul som också smäller högre i munnen. Men visst, är du ett fan av Mackmyra kommer du inte bli besviken, och flaskan är svinsnygg, dessutom med en specialdesignad kork signerad Attling själv.

Mackmyra Moment Efva (nr 82277, 1 249 kr) släpps i Systembolagets beställningssortiment den 11 september. Totalt har 4 111 flaskor producerats.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.