Hoppsan, det ser ut som att du snart kan spela ”Counter-Strike 2”

Counter Strike Global Offensive

LAN-klassikern som egentligen aldrig har dött kan snart få en uppföljare, enligt rykten.

Joakim Almén | Foto: Valve  |  Publicerad 2023-03-06 14:04  |  Lästid: < 1 minuter

2000 släpptes den första versionen av den stilbildande förstapersonskjutaren Counter-Strike. Spelet, som ursprungligen var en modd på en av 90-talets största spelsuccéer Half-Life, blev snabbt en dundersuccé och var det ständiga förstavalet när aktiviteten ”att lana” blev en av den då unga generationens vanligaste umgängesformer.

Foto;: Getty Images

För de som släppte lanandet när vuxenlivet kallade kommer nu eventuellt en mini-överraskning: Counter-Strike har aldrig riktigt dött. Tvärtom. Spelet har kontinuerligt släppts i nya versioner, där Counter-Strike Global Offensive konstant är det mest spelade spelet på Steam.

Nu verkar det som att spelfenomenet kommer att få en uppföljare med siffran ”2” i titeln. På Fabrizio Romanoskt vis har e-sportsjournalisten Richard Lewis snokat reda på att en beta-version av det nya spelet kan gå att spela senast 1 april. Enligt honom ska utvecklarna Valve genomfört ett hemligt test med en grupp proffsspelare i Seattle. Och snart kopplas alltså övriga världens spelare på. Ytterligare bevis för att Counter-Strike 2 verkligen är på g är grafikkortstillverkaren NVIDIA:s nyligen uppdaterade drivrutiner som innehåller titlarna ”csgos2.exe” och ”cs2.exe”.

Spelet kommer ha grafik från Valves Source 2-motor som bland annat använts i Dota-spelen och Half-Life: Alyx.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-06 14:07