Höstens godaste drink: Tarte tatin

Drinken Tarte Tatin med torkat äpple på toppen, samt orange utfyllnadsfärg till höger i bilden.

Om dryckesredaktören själv får välja ska det vara bourbon, kanel och torkade äpplen i höst.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng  |  Publicerad 2019-08-13 12:02  |  Lästid: < 1 minut
Drinken Tarte Tatin med torkat äpple på toppen.

Tarte tatin

Ingredienser:

350 ml bourbon, 10 ml vanilj-infuserad gul Chartreuse, 10 ml Pommeau, 20 ml citron, 20 ml kanel, äggvita

Gör så här:

Häll samtliga ingredienser i shakern och skaka först utan is, sedan med is och sila sedan. Använd ett rocksglas med en stor isbit. Garnera med torkat äpple.

Kanel:

Koka upp sockerlag, addera en halv äkta kanelstång och låt stå på i värme i cirka tio min (det får inte stormkoka). Sila dagen efter.

Chartreuse:

Öppna två vaniljstänger och tryck ned i flaskan. Låt stå i 2-3 dagar. Smaka av.

Torkade äpplen:

Skär äpplena i tunna skivor och lägg i citronjuice i en timme. Sila sedan av och lägg på ett bakplåtspapper. Torka i ugnen på ungefär 75°C i cirka fem timmar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-08-13 12:06