Hoppa till innehåll

Höstens godaste drink: Tarte tatin

Drinken Tarte Tatin med torkat äpple på toppen, samt orange utfyllnadsfärg till höger i bilden.
Emil Årengs blogg.
Emil Åreng

Om dryckesredaktören själv får välja ska det vara bourbon, kanel och torkade äpplen i höst.

Drinken Tarte Tatin med torkat äpple på toppen.

Tarte tatin

Ingredienser:

350 ml bourbon, 10 ml vanilj-infuserad gul Chartreuse, 10 ml Pommeau, 20 ml citron, 20 ml kanel, äggvita

Gör så här:

Häll samtliga ingredienser i shakern och skaka först utan is, sedan med is och sila sedan. Använd ett rocksglas med en stor isbit. Garnera med torkat äpple.

Kanel:

Koka upp sockerlag, addera en halv äkta kanelstång och låt stå på i värme i cirka tio min (det får inte stormkoka). Sila dagen efter.

Chartreuse:

Öppna två vaniljstänger och tryck ned i flaskan. Låt stå i 2-3 dagar. Smaka av.

Torkade äpplen:

Skär äpplena i tunna skivor och lägg i citronjuice i en timme. Sila sedan av och lägg på ett bakplåtspapper. Torka i ugnen på ungefär 75°C i cirka fem timmar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.