Höstens sju snyggaste skjortjackor – utvalda av Café

Skjortjackan är ett mångsidigt plagg som har en lika viktig roll i höstgarderoben som under sommaren. Café har valt ut sju favoriter från webshopparnas utbud.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-10-24 16:20  |  Lästid: < 1 minuter

En skjortjacka, eller overshirt som det också kallas, är inte bara ett perfekt sommarplagg, utan fungerar faktiskt lika bra på hösten. Under en rock eller en bomberjacka blir det ett extra lager som bidrar med mer värme än vad man tror.

Skjortjackan kännetecknas av att den inte riktigt är en skjorta, men inte heller en jacka. Ofta är den i lite grövre bomullstwill, eller andra tjockare material som exempelvis ull. Jackan har ofta utanpåliggande fickor och lite färre knappar än en vanlig skjorta.

Eftersom skjortan används som ett lager är den också utmärkt att använda för att göra din outfit roligare genom att experimentera med olika längder och strukturer. Bär den exempelvis över en instoppad t-shirt och en bomberjacka för en streetig look, eller som en vanlig skjorta under en rock för en mer skräddad look. Eller varför inte med en polotröja under, för en touch av beatpoet?

overshirts

Khakifärgad från Asos, blå från Margaret Howell, midnattsblå från Fanmail och i fransk arbetsjacka-modell från Officine Generale.

overshirts2

Skjortjacka i mocka från Gant Rugger, svart bomullsvariant från Whyred och linne- och ullblandning i svart från Our Legacy.

Alla plagg i den här artikeln är utvalda av Café och länkas till återförsäljarna via tjänsten Apprl.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 22:24