Hoppa till innehåll

Hur ska en t-shirt sitta i år? Exakt så här

Oliver Beckman

Korta ärmar, ganska tajt passform och med traditionell ringning. Så ska en t-shirt sitta på kroppen det här året.

Få plagg i världshistorien har skapat en sådan opinion som t-shirten har gjort. Vissa tycker att det bara är ett plagg man har på sig när man sover eller går till beachen, medan andra har den som central byggsten i sin garderob – och använder den till i stort sett alla outfits.

Oavsett vad så finns det vissa stilregler som du bör följa när du använder en t-shirt. Det viktigaste är att tröjan inte ska vara för lång och för bred. Täcker den hela rumpan på dig, bör du tänka om. Spanar in vårens kommande kollektioner ser man en tydlig trend hos modeskaparna. Hos bland andra Neuw, Tommy Hilfiger och  har vårens t-shirt den här passformen.

3630

1. Ärmar: Ska sluta ungefär där dina biceps börjar bli synliga. De ska alltså inte vara särskilt långa.

2. Halsringning: Det finns inget som säger att det är förbjudet att bära en v-ringad tröja och visa upp lite brösthår, om du nu har det. Men det snyggaste är trots allt att en enkel, traditionell ringning som på den här bilden.

3. Passform: Det ska sitta tajt, helt klart. Men inte så tajt så att du inte kan andas och det blir alldeles för uppenbart att du käkat chips istället för att avverkat dips på gymmet.

4. Längd: Man kan experimentera med tyg och längd på en t-shirt. I vår är trenden fortfarande tröjor i lite tjockare bomull och som stannar precis ovanför där jeanstyget börjar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.