Hoppa till innehåll

Ikea bevisar återigen att de är PR-genier – här är hånet mot nya iPhone

Joel Linde

Apple har precis presenterat sina nya, dyra telefoner, med ny, dyr teknik. Då passade Ikea på att påminna oss om att de har haft tekniken sedan 2015.

Apple höll nyligen sin omtalade presskonferens där de presenterade sina nya telefoner, iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X (som alltså ska uttalas som tio, inte bokstaven x).

En av telefonernas nya egenskaper var att de kan laddas trådlöst via laddningsplattor. Apple fick det att låta som att de var först med detta, men det höll inte Ikea med om.

När hela världen fokuserade på Apples nya iPhone med trådlös laddning, fast utan medföljande laddare, passade Ikea på att påminna om att de faktiskt sålt trådlösa laddare sedan 2015 med denna parodiska kampanj. De använder Apples formspråk och typiska Apple-slogans som ”This changes everything”, ”Think different” och deras röststyrningssystem Siri.

Folk på nätet hade också väldigt roligt åt den nya kampanjen, där de drev ganska friskt med Apple och frågade sig varför man inte ens får med en trådlös laddare till den nya telefonen som kostar mellan 7 995 och 13 195 kronor.

https://twitter.com/Hamish_Thompson/status/907683092353241088

Eller vad det är för häftiga nya funktioner man får till Apple-laddaren som inte finns i Ikeas laddare?

https://twitter.com/santesteband/status/907676962394722304

Men det är inte första gången Ikea har skojat med Apple. Du minns väl reklamen om den helt nya Bookbook?

Mer kul från Ikea:

Se också Ikeas aprilskämt som fick föräldrar över hela världen att rasa, eller dessa 11 sjukt roliga Ikea-reklamer du troligtvis har missat!

När Balenciagas blå väska för 20 000 kronor lanserades…

…var Ikea snabbt ute och påtalade att de minsann har en snarlik blå påse för bara 10 kronor…

…och sedan spann de vidare på modespåret med den här blå kepsen gjord av samma påse.

Kul, Ikea!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.