Sebastian Ingrosso i nya Café

Emil Persson  |  Publicerad 2013-07-16 10:49  |  Lästid: 2 minuter

Med Swedish House Mafia blev han en av världens största house-DJ:s, men de ändlösa festnätterna och en lång depression höll på att knäcka honom. I Cafés stora omslagsartikel berättar Sebastian Ingrosso exklusivt för Jan Gradvall om de vilda åren, vändningen och framtiden som soloartist.

– Jag vaknade upp i min lägenhet på Östermalm för fyra år sen, säger Ingrosso i Café. Det såg ut som en Robbie Williams-video: flaskor, spyor, mina dyra möbler nedfläckade, folk låg och sov överallt.

Han insåg att det bara fanns två alternativ: att ändra sin livsstil – eller att dö.

– Jag kastade ut alla som fanns i lägenheten, utom mina polare. Jag radade upp dem mot väggen och sa: ”Nu har jag bestämt mig. Nu är det över. De som vill gå med mig lägger av med allt nu direkt. De som vill fortsätta går ut där genom dörren, raderar mitt nummer och pratar aldrig med mig igen.”

Jan Gradvall träffar Sebastian Ingrosso i Miami, precis innan Swedish House Mafias sista spelning någonsin, och i hans studio i centrala Stockholm. Intervjun vidrör även ämnen som Ingrossos diabetes, turbulenta familjeförhållanden – och nya låt Reload.

John Martin står för sången på Ingrossos senaste hitsingel, samma kille som hörs på Swedish House Mafia-hitsen Save the world och Don’t you worry child.

– Det kändes weird att jag som soloartist använde samma sångare som Swedish House Mafia. Jag testade flera olika sångare världen äver, men ingen kunde överträffa Johns demo. Jag ringde upp Steve och Axel (Axwell) och frågade: ”Jag fattar om ni inte gillar idén, men vill i alla fall fråga.” Men de var helt coola med det.

– Reload är väldigt emotionell. Det svider till, det känns på riktigt i hjärtat. Det var längesen jag kände så mycket av en danslåt.

Läs hela intervjun med Sebastian Ingrosso i nya Café. Ute i dag den 16 juli – på papper och för iPad (sök på ”Magazine Café” i App Store). Bilderna togs av Andreas Kock.

Lyssna på Sebastian Ingrossos ReloadSpotify – eller se videon nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=GuAtcpFQpMw

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-10 09:51