Annons
Annons

Instagram lanserar Stories – identisk med en viss annan fotoapp

I tisdags lanserade Instagram sin nya funktionen Stories – och kritiken lät inte vänta på sig. Instagrams Stories är nämligen en nästan exakt kopia av Snapchat Stories.

Mikaela Råberg

När Snapchat började med funktionen Memories, där användaren kan lägga upp gamla bilder, var det många som reagerade på att det påminde en del om Instagram. Men nu har Instagram gått steget längre. I tisdags lanserade den Facebook-ägda bildappen något de kallar Stories – vars likheter med Snapchat Stories är väl tydliga.

Annons

insta-stories

Med Instagram Stories kan du lägga upp bilder som visas i ett bildspel och sedan försvinner efter 24 timmar. Precis som Snapchats tjänst med andra ord.

Gilla Cafe.se på Facebook

För att göra likheterna ännu mer slående kan du dessutom använda filter, effekter, text och rita direkt på bilden.

insta-stories2

I USA har Instagram fått mycket kritik för att ha kopierat Snapchat rakt av och inte ens Instagrams vd Kevin Systrom sticker under stol med att de låtit sig ”inspireras” av Snap.

– Absolut, de förtjänar all heder, säger han i en intervju med Techcrunch.

Jack Brody, en produktdesigner på Snapchat, har bland annat jämfört Instagram med Melania Trumps plagiat av Michelle Obamas tal på Twitter.

jack-twitter3

 

jack-twitter

Under de närmsta veckorna kommer Instagram Stories att börja rullas ut till användarna, vissa har redan fått uppdateringen.

Mer om sociala medier från Café!

Så lyckas du få alla 27 troféer på Snapchat

#Instagalningar – 11 beteenden vi har på Instagram

 

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar