Annons

Missunnsamhet, äckliga hårbottnar och nära döden-upplevelser i Albanien. Fredrik Wikingsson – aktuell med andra säsongen av Nugammalt på Kanal 5 – tacklar vår säregna Sista ordet-vinjett.

* * *

Vilken är din största framgång?
– Att jag tog ämnet ”Maskinskrivning” på allvar i sjuan vilket gör att jag nu kan skita ur mig den här intervjun på en och en halv minut.

Annons

Och din största motgång?
– När jag köpte en tweedrock på NK i Stockholm, glatt noterade att en man några meter bort hade på sig en likadan och Filip påpekade att han var porrkungen Carl Serung.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vilket är ditt livs mest minnesvärda telefonsamtal?
– Det var nog när spionen Stig Bergling ringde och sa att han visst kunde tänka sig att komma till releasefesten för boken 100 höjdare och recitera Mats Wilanders dikt Droppen.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att det inte är farligt att äta bearnaisesås.

Vilken är din största fobi?
– Bechamelsås.

Vilket är det värsta kok stryk du fått?
– När jag var nio år och en äldre kille bad mig slicka på hans cykeldäck. När jag vägrade knäade han mig i skrevet. Samma natt gick jag in till farsan, väckte honom gråtande och sa: ”Pappa, du vet att snoppen kan bli hård ibland va? I dag fick jag en smäll där och nu känns det inte som att den kan bli hård längre.”

Vad är det närmaste du kommit att dö?
– När vi filmade Grattis världen i Albanien. På en bergväg märkte vi att vår chaufför – ”Pingvinen” – hade nickat till och skrek i panik. Hade inte Pål Hollender väckt honom genom att kasta en snusdosa på honom så hade vi fortsatt ut över stupet.

Hur skulle du vilja dö?
– I ett slukhål, hög på hästmedicin, iklädd smoking, nynnande på Nearer my god to thee med en obegripligt ljus öl i handen.

Vilken är din favoritsvordom?
– Croneman.

Vad hatar du mest av allt?
– Byta lakan.

Vilken bok har betytt mest för dig?
– PO Enquists Livläkarens besök.

Vilket är tidernas coolaste filmcitat?
– Jag bjuder på två, båda ur filmen Heist: 1) Jimmy: ”So, is he going to be cool?” Pinky: ”My motherfucker is so cool, when he goes to bed, sheep count him.” 2) Bergman: ”Everybody needs money. That’s why they call it money.”

Om du fick ändra en sak med ditt utseende, vad skulle du välja?
– Jag har nog äckligast hårbotten i Sverige, men vet inte hur man ”ändrar” den.

Vilket egenskap är du minst stolt över?
– Jag försöker slipa ner min missunnsamhet.

Vilken dag har varit den svåraste i ditt liv?
– När Justin Timberlake gick upp på iTunes förstaplats i 46 länder.

Markus Kylén

* * *

Ursprungligen publicerad i Café #7/2013. Fredrik Wikingsson, 40, är aktuell med Nugammalt (måndagar 21.55 på Kanal 5) och sin och Filip Hammars hyllade podcast.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar