Hoppa till innehåll

Sno James Bonds strandstil – 5 ikoniska plagg från Goldfinger till Skyfall

En bild från en filminspelning och tre plagg
Robin Åberg

Även om du inte vågar dig på byxdressen från Goldfinger, har 007 bjudit på fler strandlooks i toppklass, och nu kan du själv skaffa dem.

Ska man rädda världen ska man göra det med stil. Denna premiss har varit genomgående i filmerna om den älskade spionen, James Bond – och visst har den gode dubbelnollan bjudit på några klassiska outfits genom åren. Ibland får de en även att undra om det är kläderna som gör mannen, eller om det är mannen som gör kläderna.

Var mellan de två ståndpunkterna man ska placera brittiska märket Orlebar Browns Goldfinger Onesie överlåter vi var och en att avgöra. Klart är i alla fall att replican av den byxdress Sean Connery bär i Goldfinger är ett unikt, och ärligt talat rätt ballt plagg.

Goldfinger Onesien är precis som originalet gjord i bommulsfrotté och har knäppning i mitten (för en avslappnad uppknäppning), veckade ben och och bälte med guldspänne. Martini ingår ej. Byxbenen är bekvämt nog, även något längre än hos originalet. Du hittar Bonds bästa byxdress här. Pris: ca 3 800 kr.

Det här är inte det enda Bond-inspirerade plagget Orlebar Brown har tagit fram. Här nedan listar vi några av våra favoriter för dig som vill vara stiligast på stranden i sommar.

Setter Sky badshorts

När Daniel Craigs James Bond tar ett dopp i filmen Skyfall är det ett par badbyxor från Orlebar Brown han bär. Modellen heter Setter Sky och deras kortare längd ger dem en 50-talslook som för tankarna till James Bonds första filmer.

Köp eller läs mer här. Pris: 2 025 kr

007 Plum Towelling Polo Shirt

Foto: Orlebar Brown

Honey Ryders baddräkt från Dr. No må vara det plagg som blivit mest legendariskt men den polo James Bond bär under den Jamaicanska solen förtjänar även den att kommas ihåg. Precis som byxdressen är denna helt och hållet gjord i en sorts handuksväv i hundra procent bomull.

Köp eller läs mer här. Pris: 2 025 kr.

007 Riviera Trousers

Foto: Getty & Orlebar Brown

En Bond-tröja matchas bäst med ett par Bond-byxor. Dessa är precis som tröjan ovan inspirerade av den hemliga agentens stil i Dr. No. Plus i kanten för knäppena på sidan som både är snygga och praktiska. Kan (uppenbarligen) rullas upp ordentligt.

Köp eller läs mer här. Pris: 3 006 kr.

Thunderball Polo

Foto: Getty & Orlebar Brown

När det är dags att hoppa ur sin byxdress och hoppa ini något varmare är denna långärmade polo, baserad på den Bond bär i Thunderball, ett självklart val. Denna Italienskgjorda skapelse är helt gjord i merinoull och den mörka färgen gör den perfekt för att, i skydd av mörkret, infiltrera superskurkars gömställen.

Köp eller läs mer här. Pris: 3 620 kr.

Se Sean Connery äga byxdressen här:

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.