Hoppa till innehåll

JBL lanserar retrohögtalare med en modern twist

Jonas Strandberg

Att många av de snyggaste högtalarna gjordes på 70-talet verkar vara något JBL tagit med sig inför sin nya serie. Lyckligtvis bjuder de här snygga högtalarna även på riktigt grymt, dynamiskt ljud.

Med sin nya högtalarserie Authentics hämtar JBL bland annat inspiration från den klassiska JBL L100-högtalaren från 1970-talet. Det finns dock en hel del trevliga nya finesser under det retrodoftande skalet.

Högtalarna i Authentics-serien erbjuder både WiFi och Bluetooth samt musik i Dolby Atmos. En rolig bonus är att högtalarna dessutom kommer med branschens första integration byggd tillsammans med Amazon och Google, vilket ger tillgång till båda röstassistenterna samtidigt. 

I ett pressmeddelande berättar JBL att hållbarhet har varit en nyckelkomponent i processen. Produkterna är enligt uppgift tillverkade med 100% återvunnet tyg, 85% återvunnen plast och 50% återvunnet aluminium. 

Flyttar man runt högtalaren i olika rum finns det en automatisk självjustering som kalibrerar och anpassar ljudprestandan när högtalaren är påslagen. Tanken är att ljudet alltid ska vara optimerat oavsett var man placerar högtalaren.

Carsten Olesen på HARMAN berättar om lanseringen.

”Vi lever i en tid där ’newstalgia’ är väldigt efterfrågat. JBL Authentics-serien hämtar inspiration från vårt ikoniska förflutna med sin retrodesign samtidigt som den levererar det överlägsna ljud och den teknik som våra kunder förväntar sig. Innovationer som Dolby Atmos och simultana röstassistenter möter den retro och nytänkande Quadrex-grilldesignen i en högtalarserie som definierar framtidens ljud.”

JBL Authentics-serien finns nu tillgängliga på JBL:s hemsida samt utvalda återförsäljare. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.