Annons
Annons

Jill Johnson: ”Jag är en ganska härlig person”

För Café berättar Jill Johnson om när hon jobbade som ordningsvakt, om när hon blev räddad av två män i Bosnien och om sitt favoritgift morfin.

Joakim Almén

jill

Jill Johnson, 43. Foto: Olof Händén

Vilken är din största framång i livet?

– Förutom det mest självklara svaret, barnen, så skulle jag säga det faktum att jag har skaffat mig en lysande karriär, utan otaliga hits, både genom många album som har sålt mycket bra och genom möten från live-scenen.

Annons

Vilken är din största motgång?

– Kan inte komma på någon riktig motgång, däremot har jag tillsammans med kvinnor byggt min karriär i patriarkatklimat och i countrygenrens motvind. Det har tagit tid.

Gilla Cafe.se på Facebook

Ditt livs mest minnersvärda telefonsamtal?

– Samtalet med Lionel Richie efter att ha gästat honom i Stockholm och Malmö. Han ringde för att kolla läget och för att ge mig uppskattning över samarbetet.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Att jag duger och är en ganska härlig person.

Vilken är din största fobi?

– Getingar.

Vilket är det värsta kok stryk du fått?

– Jag fick ett paraply i huvudet en gång när jag jobbade som ordningsvakt. Förövaren satte jag i en vattenpöl.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– I en amerikansk stridshelikopter i Bosnien. En motor la av och vi hängde i luften. Jag var inte rädd då, men i dag fattar jag vad jag var med om. Jag har också dykt utan dykcertifikat i Australien på 14 meters djup. Otroligt korkat då min så kallade dykinstruktör, som var en nyutexaminerad 20-åring, själv fick slut på luft och vi fick växelandas.

Vilket är ditt favoritord?

– Lagom. Det är så jag vill ha världen. Balanserad. Lagom.

Vilken bok har betytt mest för dig?

– Otroligt svårt, då jag kanske läser 3–6 böcker om året och jag har läst så lite böcker jämfört med många andra. Men en bok jag skulle läsa om är Oprah Winfreys Ett vet jag säkert.

Det konstigaste ställe du vaknat upp på?

– I en barack, under ett brinnande vapenförråd i Bosnien… två män kom in och slet mig ur sängen. Jag trodde jag skulle bli våldtagen, men de räddade ”bara” mitt liv.

Vad är ditt favoritgift?

– Socker och morfin.

Har du haft en riktigt dålig drogupplevelse?

– Har inte haft någon drogupplevelse, förutom morfin och det var störthärligt. Det var under en operation ska tilläggas.

Nämn fem saker du gör när ingen ser dig?

– Äter den där extra biten godis. Petar näsan. Tittar mig i spegeln en gång för mycket. Kör för fort. Har en trevlig stund.

Om du fick ändra en sak med ditt utseende, vad skulle du välja?

– Möjligen att lyfta mitt vänstra ögonlock eller ta bort mitt ärr under näsan. Men det ska mycket till. Annars är jag ganska nöjd. Man ska inte vara för snygg. Det kostar.

Lyssna på Jill Johnson på Spotify

 

Annons

Dela (38)
TweetaLaddar