Annons

Joel Kinnaman har ett medfött hål i bröstet: ”Det här är Robocop på riktigt”

Joel Kinnaman är en av Sveriges stora filmexporter. I "Skavlan" berättar skådespelaren nu om hålet i bröstkorgen och operationen. "Det här är Robocop på riktigt", säger Joel Kinnaman i programmet.

Henrik Högström
Foto: IBL / SVT
Joel Kinnaman har ett medfött hål i bröstet:

Joel Kinnaman, 38, har redan en lång karriär i bagaget. Han gjorde sin första filmroll 2002 och fick både guldbagge och ett rejält genombrott i rollen som JW i ”Snabba cash” (2010). Den rollen blev också en biljett till en internationell karriär och till Hollywood med en ledande roll i The killing och huvudrollen Robocop och nu då i Netflix-serien Altered Carbon.

Annons

Joel Kinnaman som Robocop. En polis som är hälften människa, hälften robot. Bild: IBL

I ”Skavlan” berättar Joel att han gått igenom en egen Robocop-upplevelse genom att han lider av ett tillstånd som kallas Pectus excavatum eller på enklare svenska ”trattbröst” vilket innebär en missbildning av skelettet som gör att bröstkorgen är intryckt.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Jag hade en ganska djup grop i min bröstkorg, berättar Joel Kinnaman i programmet.

– Jag har skämts otroligt för att ta av mig tröjan, säger Joel Kinnaman, som förklarar att tillståndet inte bara handlar om komplex för att ta av sig tröjan.

Han har en grav variant som innebär att bröstkorgen kan trycka på hjärta och lungor.

– Det kan bli farligt i längden.

Numera är han opererad för besväret och läkarna har satt in stavar av platina mellan revbenen för att trycka ut bröstkorgen. Metallstavarna ska sitta där i tre år.

– Så det här är ”Robocop” på riktigt.

Joel Kinnaman med hustrun, tatueraren Cleo Wattenstrom på filmpremiär i Kalifornien. Bild:IBL

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar