14 bra serier att se tillsammans med din partner

Vissa serier lämpar sig bättre än andra att se tillsammans med en pojkvän eller flickvän. Vi har valt ut de allra bästa – för er nästa myskväll.

Joel Linde | Foto Netflix, HBO  |  Publicerad 2018-02-20 16:01  |  Lästid: 4 minuter

Vissa serier passar perfekt som sällskap till en söndagsfrukost i ensamhet, andra gör sig bättre i goda vänners sällskap och ytterligare andra ses bäst tillsammans med sin partner.

Självklart kommer en bra serie alltid vara en bra serie, men vissa av dem måste liksom ventileras under tiden. En medtittare kan också ge värdefulla insikter från andra perspektiv som gör att vi får ut dimensioner som vi kanske inte hade hittat själva.

Dessa 14 serier ser du med fördel tillsammans med din partner.

This is us

Med motiveringen ”p.g.a. real att se sin partner gråta. (Man gråter i varje avsnitt. Gör man ej det är man en sten)” är den tokhyllade This is us ett självklart förstaval.

The Chi

En väldigt stark serie om livet för afroamerikaner i Chicagos utsatta delar där dödligt gatuvåld är vardag även för unga skolbarn. Precis en sådan serie som du behöver prata ut om!

Narcos

Det är inte helt lätt att förstå sig på allt som händer i den skruvade colombianska knarkvärlden så att ha någon bredvid sig för denna sanna – och totalt sinnessjuka – historia är nästan ett krav.

Bonusfamiljen

Den här hyllade, svenska dramakomedin sätter fingret på högst reella och relaterbara situationer. Om inte annat kan ni ju titta i preventivt syfte – det är så här det blir om ni väljer att satsa och sedan skilja er.

Läs också: Här är alla karaktärer i Bonusfamiljen – Henrik Dorsins son är med

Ozark

En väldigt smart serie där du finner att du sitter och gissar vad som kommer hända i nästa scen. Såna gissningslekar är så klart roligare i par. Dessutom visas symboler i början av varje avsnitt som på ett eller annat sätt hintar om vad som kommer ske – alltså ännu roligare att gissa.

Game of Thrones

Ingen annan serie kan väl ha fler viktiga karaktärer än GoT. Intrigen och den fiktiva världen är så komplicerad att det är omöjligt att gå igenom alla säsonger utan att jobba i typ arbetsgrupper för att få allt att gå ihop. Dessutom är det inte sällan du behöver terapi light efter att du sett ett blodigt avsnitt av Game of Thrones.

Läs också: Game of Thrones-hotellet i Finland har 24 rum och ett kapell för giftermål

Handmaids tale

Motiverat av Elles Sofia Börjesson som ”bra för män i allmänhet men heteromän i synnerhet att se hur kvinnor påverkas av ett patriarkat (om än ett extremt sådant)”, och det kan undertecknad heteroman inte annat än skriva under på.

Big Little Lies

Kärleksdramat med Alexander Skarsgård i huvudrollen belönades med högar av priser 2017. Serien börjar med slutet, alltså att en person dör, men vi vet inte vem. Det leder till ett intensivt gissande som givetvis kräver en partner. Dessutom lyfter serien oerhört viktiga samhällsfrågor.

Läs också: Alexander Skarsgårds supersuccé – fick fjärde filmpriset på kort tid

Modern Family

En prisbelönt komediserie som helt enkelt ger för mycket feel good och för många skratt för att inte dela med någon du gillar.

Parks and Recreation

I samma kategori som Modern Family – en briljant och erkänt superkul serie där vi lär oss att älska vissa karaktärer och älskhata andra. Och den typen av älsk gör sig alltid bättre delad på två.

Läs också: Amy Poehler och Nick Offerman leder talangjakt för hantverkare

Black Mirror

Detta är en av de smartaste serierna på Netflix. Varje fristående avsnitt presenterar ett fiktivt framtidsscenario som är följden av ny, avancerad teknologi. Tillsammans med din partner blir det väldigt spännande att följa utvecklingen och spekulera i teknologins verkliga konsekvenser – och hur nära vi egentligen är dylika scenarion.

Läs också: De 8 bästa avsnitten av Black Mirror på Netflix

Mindhunter

I Mindhunter får vi följa FBI-agenter som intervjuar dömda seriemördare och psykopater, med målet att lära sig av deras motiv och tankegångar. Med tanke på allt sjukt man får höra är det en stor fördel att dela stunden med någon.

Läs också: Här är de riktiga monstren bakom seriemördarna i Mindhunter

Altered Carbon

Netflix nya storsatsning med Joel Kinnaman i huvudrollen är en sci-fi-serie som utspelar sig 300 år in i framtiden. Verkligheten är en helt annan än den vi känner till så du kommer ha mycket glädje av att kunna bolla allt sjukt som sker med någon – om ni båda gillar mörk sci-fi, vill säga.

Läs också: Vi har sett Netflix ”Altered Carbon” – det bör du också göra

Love

Med tanke på titeln kanske den klyschigaste serien att tipsa om i en lista som denna, men faktum är att den inte alls är smörig och gulligullig. Den är snarare väldigt relaterbar, karaktärerna känns äkta och intrigerna verkliga. Love är rolig, härlig och kan nog dessutom bidra med nyttig inspiration och lärdomar.

Och till dig som vill ha tips på serier att inte se med din partner har vi listat våra bästa förslag:

Californication

Spartacus

Entourage

Behöver du fler tips på bra serier? Kolla det bästa Netflix släpper 2018 – och samma sak för HBO. Eller se hur alla Netflix originalserier rankas av kritiker!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-02-22 15:55