Hoppa till innehåll

Följ med Kinnaman bakom kulisserna till råa Altered Carbon

Joel Linde

Det nya bakom kulisserna-klippet gör oss ännu mer taggade på premiären av Netflix storsatsning Altered Carbon, med Joel Kinnaman i huvudrollen.

Om exakt en vecka, på fredag den 2 februari, har Netflix dyraste originalserie någonsin premiär. Altered Carbon, med Joel Kinnaman i huvudrollen, är en sci-fi som utspelar sig 300 år in i framtiden. Och det är en framtid som ser oerhört brutal och tämligen laglös ut.

Netflix släppte precis bakom kulisserna-material till serien, och det gör oss om möjligt ännu mer taggade på premiären om en vecka.

I kväll, fredag, gästar också Kinnaman Skavlan i SVT, där vi får förmoda att det kommer talas en del om hans stora framgångar i Hollywood. Något vi vet att han berättar om är det ovanliga hälsotillstånd som gjorde att han alltid har skämts för att visa sig i bar överkropp.

”Jag hade ett tillstånd som heter pectus excavatum (trattbröst på svenska) så jag hade en ganska djup grop i min bröstkorg. Så att under hela mitt liv så har jag alltid skämts otroligt för att ta av mig tröjan”, säger han.

I Kinnamans fall var tillståndet så allvarligt att bröstkorgen tryckte mot hjärtat, vilket ledde till att han opererade in titanstavar i bröstkorgen för att forma om den.

”De skär ett hål, så går de in med den här mellan revbenen och trär den under bröstkorgen så att det sticker ut (stavar mellan revbenen). Sen vänder de på den och trycker ut bröstkorgen, sen skruvar de fast den i revbenen.”

Kinnaman har titanstavarna kvar i bröstkorgen, men det är inget som syns i Altered Carbon.

Klicka här för mer information och den fulla trailern till Altered Carbon.

Skavlan sänds i kväll, fredag den 26 januari klockan 20:00 i SVT1 och SVT Play.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.