John Guidettis värsta träning: ”Det tar musten ur mig”

John Guidetti tränar 365 av årets dagar. Avslut är hans favorit – och värst av allt är hård löpträning som det beryktade beeptestet.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2016-11-17 15:53  |  Lästid: 2 minuter
johntopp2

Till höger: John Guidett på Zinkensdamms IP fotograferad för Café och Nike Football. Foto: Martin Vallin 

I höst har Cafés Sujay Dutt intervjuat mannen vars karriär står inför sitt viktigaste år någonsin. I intervjun pratar John Guidetti om när han som 19-åring tvingades hålla sig borta från all fotboll i två år efter en sjukdom.

– Det lärde mig uppskatta fotbollen, till och med de här löppassen som man kanske inte tycker är så kul kunde jag sakna. Det var en jäkla tuff period, säger John.

Löpningen är din värsta del av träningen?

– Utan tvekan. Beeptestet till exempel, när du pushar dig till max och inte kan nå längre, det tar musten ur mig.

Vilken är favoritdelen i din träning?

– Avslut är bäst. Jag är anfallare och det är vad fotboll handlar om – att få bollen i målet.

Hur ser din vardag som fotbollsspelare ut – hur mycket tränar du?

– Jag tränar såklart mycket, 365 dagar om året. Hur jag tränar beror på vilken del av året det är. Under försäsongen kan man utmana sig mycket hårdare än under säsongen när det kanske är tre tuffa matcher under en vecka. Är det många matcher handlar det mer om återhämtning och att hålla sig på tårna och i form, men det är också träning.

Hade du tränat om det inte var en del av ditt liv som proffsspelare?

– Ja jag skulle ha tränat, helt klart. Jag gillar att hålla mig i form och hade spelat mer på skoj om det inte såg ut som det gör nu. När du är ung handlar det om att träna för att utvecklas och det är fortfarande viktigt för mig. Jag tränar för att bli så bra jag kan bli, men samtidigt handlar det om att få poäng på resultattavlan, det handlar om att laget ska vinna.

Du har varit i England, Holland och nu Spanien. Hur skiljer sig träningen åt mellan länderna?

– Den största skillnaden var att komma till Spanien. Det är mer tekniskt här, det är ju vad spansk fotboll är känd för, skicklig snabb och teknisk fotboll. Men det är grymt, det passar mitt sätt att spela så det har varit riktigt kul. Jag är som gladast när fotbollen är överallt, när man tränar med polare och några fotbollar.

Mer Guidetti!

John Guidetti öppnar upp om karriärens tuffaste utmaning

Kolla: Så knyter John Guidetti skorna

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 16:38