Fem skäl till att män borde lyssna mer på Taylor Swift

I oktober är det dags för Taylor Swifts tionde studioalbum, "Midnights". Cafés Swiftie Jonas Strandberg listar nu fem skäl till att män borde lyssna mer på hennes musik.

Jonas Strandberg | Getty Images  |  Publicerad 2022-09-09 10:43  |  Lästid: < 1 minuter

1. De mystiska ledtrådarna

Hennes musik är sprängfull av referenser till tidigare verk och uppbyggnaden inför nya släpp föregås alltid av att fansen tolkar mystiska ledtrådar som de tycker sig ha uppfattat. Killar älskar sånt. Titta bara på besattheten vid blinkningar mellan Marvelfilmer, det ständiga teasandet för nästa nya stora karaktär. Alla med ens en svag böjning åt det autistiska har mycket att hitta i Swift-diskografin.

2. Den värdiga konfrontationen

Hon har kommit ur en konfrontation med Kanye West med värdigheten i behåll. Du minns kanske det numera klassiska ögonblicket när Swift skulle ta emot sitt pris och just skulle till att hålla tal. Då älgar Kanye upp på scen, tar mikrofonen från Swift och börjar svamla om att Beyoncé borde ha vunnit egentligen. Det man kommer ihåg från den situationen är enbart Kanyes absurda beteende, inget mer. Och att ha överlevt ett offentligt bråk med en av musikbranschens mest oberäkneliga dårar är värd viss respekt.

3. Musiken

Flera av låtarna är verkligen toppen.

4. Hur du undviker att vara en douchebag

Att bli uthängd i en låt för att ha varit ett svin i en relation kan inte vara så himla kul. Och även om chansen att just du kommer ha en relation med en världsartist som sedan offentligt outar hur osnyggt du skötte breakupet är blygsam, så kan det knappast skada att plocka upp lite extra tips på hur du åtminstone inte är ett riktigt as i en relation.

5. Något för alla tillfällen

Det har gått 16 år sedan Swift albumdebuterade och för varje album hon släppt har hennes sound breddats ytterligare. Det finns numera musik för alla tillfällen. Att vara ensam hemma ledsen, att vara ute på klubben ledsen, att vara ledsen i en relation... Och några lite gladare låtar också.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-09 10:51