Hoppa till innehåll

Jonas Crambys bästa grabbkväll – så fixar du dippen på rätt sätt

The Seven Layer DipInget säger ”Jag älskar er, dudes” lika mycket som denna omsorgsfulla, gulligt grabbiga sjulagers superdipp. Instruera dina gäster att sticka ner tortillachipsen riktigt djupt så att de verkligen får med alla sju lager i varje bett. (Och när det är grabbkväll är det naturligtvis okej att dubbeldippa.) Ingredienser, 6 personer:3 dl crème … Continued

dip

The Seven Layer Dip
Inget säger ”Jag älskar er, dudes” lika mycket som denna omsorgsfulla, gulligt grabbiga sjulagers superdipp. Instruera dina gäster att sticka ner tortillachipsen riktigt djupt så att de verkligen får med alla sju lager i varje bett. (Och när det är grabbkväll är det naturligtvis okej att dubbeldippa.)

Ingredienser, 6 personer:
3 dl crème fraiche
½ isbergssalladshuvud
100 g chèvre
6 salladslökar
färdigköpta majstortillas
frityrolja
salt

Refried beans:
400 g konserverade svarta bönor
100 g rökt sidfläsk eller bacon
½ silverlök
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
salt och nymald svartpeppar

Salsa cruda:
½ lime
400 g konserverade plommontomater
1 knippe koriander
2 vitlöksklyftor
½ silverlök
2–3 röda chilis
salt

Guacamole:
100 g physalis
2 avokador
1 knippe koriander
2–3 jalapeños
½ silverlök
2 vitlöksklyftor
½ lime
salt

1. Börja med att göra bönorna. Det är ganska enkelt, bara att finhacka sidfläsk, lök och vitlök och steka i lite olja i en stekpanna på medelvärme tills fläsket är knaprigt och löken mjuk. Fläsket kan uteslutas om ni vill dra ner på köttkonsumtionen, och det vill ju ofta vi moderna grabbar. Häll på de avrunna bönorna och vattnet. Koka ett par minuter och mosa sedan med potatisstomp eller stavmixer, det ska bli riktigt krämigt så tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Text och foto: Jonas Cramby

* Maten passar såklart lika bra på en tjejkväll eller mixad kväll också – det viktiga är att det är den typ av tillställning där ingen skakar ogillande på huvudet om du äter med händerna, har ett tunt lager chilisås runt munnen eller råkar dricka så många öl att du måste hålla dig i golvet för att inte trilla av.

* * *

Jonas Crambys grabbkväll 2.0 – här är alla recept

Disco Fries

Seven Layer Dip

Chicago Hot Dogs 

Hot Wings 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.