Hoppa till innehåll

Jonas Crambys bästa grabbkväll – så lagar du Hot Dogs på rätt sätt

Chicago Hot Dogs Inget säger bakåtvänd keps, cargoshorts och flipflopsandaler lika mycket som en varmkorv precis som man får den utanför basebollarenan Wrigley Fields i Chicago. Men – då får man inte glömma hur jäkla god en äkta Chicago hot dog kan vara. Så här får du till den hemma. Ingredienser, 4 personer: 4 wienerkorvar … Continued

430x493xgrabbkvall-dogs.jpg.pagespeed.ic.VLtGYMwIEQ

Chicago Hot Dogs
Inget säger bakåtvänd keps, cargoshorts och flipflopsandaler lika mycket som en varmkorv precis som man får den utanför basebollarenan Wrigley Fields i Chicago. Men – då får man inte glömma hur jäkla god en äkta Chicago hot dog kan vara. Så här får du till den hemma.

Ingredienser, 4 personer:
4 wienerkorvar
4 korvbröd, gärna med vallmofrön
1 silverlök
4 msk bostongurka
1 tomat
2 saltgurkor
4–8 inlagda chilis
amerikansk gul senap
sellerisalt

1. För riktigt autentiska Chicago hot dogs ångas både korv och bröd – så börja med att sätta in en ånginsats i en gryta med lite vatten i och ånga korven på medelvärme cirka 10
minuter. Lägg i bröden och ånga 2–3 minuter till. Du vill att bröden ska bli mjuka och varma men inte saggiga. Har du ingen ånginsats kan du såklart sjuda korven försiktigt 10 minuter och värma bröden i ugnen. Tips: Hittar du inte bröd med vallmofrön kan du göra som jag, pensla vanligt köpekorvbröd med lite vispat ägg, strö på vallmofrön och baka i ugn cirka 5–10 minuter.

2. Montera korven genom att stoppa korven i brödet och ringla över senap. Lägg sedan en klick bostongurka till höger om korven, följt av finhackad silverlök och tunt skivad tomat. Till vänster om korven lägger du en tunn skiva saltgurka och några inlagda chilisar. Strö över sellerisalt och bär ut hela anrättningen till dina grabbpolare och skrik ”GRABBKVÄLL 2.0 RULEZ!!!” – sedan kan ni sätta er ner, äta korv och diskutera rasifiering och intersektionalitet. Wienerkorven kan ersättas med en sojakorv.

Text och foto: Jonas Cramby

* Maten passar såklart lika bra på en tjejkväll eller mixad kväll också – det viktiga är att det är den typ av tillställning där ingen skakar ogillande på huvudet om du äter med händerna, har ett tunt lager chilisås runt munnen eller råkar dricka så många öl att du måste hålla dig i golvet för att inte trilla av.

* * *

Jonas Crambys grabbkväll 2.0 – här är alla recept

Disco Fries

Seven Layer Dip

Chicago Hot Dogs 

Hot Wings 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.