De roligaste reaktionerna på Kim Jong Uns fotosession med den vita hästen

KIm Jong Un på vit häst

Det verkar vara en grej för diktatorer att vilja fotograferas när de rider.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-10-17 13:09  |  Lästid: 2 minuter

Auktoritära stater har länge utsatt sina medborgare för förtryck och hårda lagar. Under 1700-talets mer despotiska Sverige fick vanliga män exempelvis inte bära kläder av siden och sammet för att byråkraterna ansåg det vara för lyxigt. Inte heller fick man rida sin häst för överdådigt och riskerade att hamna i fängelse om man då på pållen satt för rakryggad.

Trots att Sverige blommat ut till en demokrati där man öppet får kritisera sina makthavare finns det tyvärr diktaturer kvar i världen. Förutom grymma lagar och envälde verkar dessa dock ha någonting gemensamt – makthavare som älskar att bli fotograferade på hästar.

Javisst! Rysslands president Vladimir Putin är känd för att inte direkt hata att hamna på bild med bar överkropp och militärkängor när han rider i de ryska bergen. Ännu ett tillskott i denna kategori är Nordkoreas diktator Kim Jong Ung som det i veckan kablades ut bilder på när han praktfullt rider på en vit häst i drömmiga vinterlandskap.

Skulle Kim Jong Un ridit sin häst under 1700-talet på detta ståtliga vis hade han nog dömts till fängelse.

Enligt källor togs fotografierna när den nordkoreanske despoten red upp för det heliga berget Paektu i säsongens första nysnö. Dessa släpptes sedan på landets statskontrollerade nyhetsbyrå för att påminna dess befolkning att Kim som ”enastående ledare” underkastar sig mödan att trots snö, kyla och rumpvärk rida upp för det heliga berget där hans pappa, Kim-Jong-Il påstås vara född.

SE OCKSÅ:

När bilderna sedan spreds på nätet börjades klappjakten. Kim Jong Un, som med sin vinteroutfit säkert kände sig rätt fräsig under fotograferingen, blev direkt slagpåse för diverse Twitterskämt. Detta eftersom att det är viktigt att skratta åt (och inte med) diktatorer på vita travare.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-18 13:13