Klart: Sherlock Holmes 3 blir av – Robert Downey Jr. och Jude Law återvänder

sherlock holmes downey jr law

En smått oväntad comeback i en tredje installation av Robert Downey Jr:s tolkning av den rappkäftade detektiven bekräftas av filmernas Dr. Watson – Jude Law.

David Johansson | Foto: Warner Bros.  |  Publicerad 2018-12-17 14:13  |  Lästid: 1 minut

Många hyllar Benedict Cumberbatch tolkning av sir Arthur Conan Doyles privatsnok i BBC:s moderna tappning Sherlock. Samtidigt har Guy Ritchies version med Robert Downey Jr. och Jude Law i huvudrollerna prisats för att vara trogen till ursprungsarket – naturligtvis med en del knorrar i berättandet.

Senast vi stiftade bekantskap med Holmes och Watson i Ritchie-skrud var 2011 i Sherlock Holmes: A Game of Shadows – där också Noomi Rapace hade en framträdande roll. Det såg länge ut som att vi inte skulle få se några fler filmer i den här intensiva konstellationen, mycket med tanke på att Avengers och Iron Man, dessa Marvel-vidunder, slukat det mesta av Downey Jr:s tid, samtidigt som Jude Law haft framgångar med The Young Pope på HBO.

Nu verkar man däremot ha kommit till skott och faktiskt börjat spåna fram en tredje film.

Det var när Entertainment Weekly gjorde en intervju med Jude Law som denne droppade nyheten, och berättade att det finns en vilja att föra historien om Holmes och Watson framåt, särskilt deras smågnabbiga relation. Law menar att när filmen börjar kommer lika lång tid ha passerat som i verkligheten, och Holmes och Watson har inte träffat varandra på nio år.

För den som undrar om Guy Ritchie återvänder som regissör – han regisserade trots allt de första två filmerna föredömligt – är det ännu oklart. Regissören håller för tillfället på med att knyta ihop säcken under postproduktion för Aladdin, så att en Sherlock Holmes-film står näst på agendan för regissören är inte bara en god gissning – det känns snarare troligt att så blir fallet. Manus är skrivet av Chris Brancato, som kanske mest är känd som skapare av Netflix-succén Narcos

Vi hoppas också innerligt att Steven Fry repriserar sin roll som Sherlock Holmes bror Mycroft.

Den tredje, ännu ej betitlade Sherlock Holmes-filmen beräknas ha premiär julen 2020.

Dela på Facebook
Tweeta