Klassiska Explorer släpper gin med smak av jordgubb och rabarber

Explorer Pink Gin

Chrille Petterssons gamla favoritvodka ger sig på smaksatt gin.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-02-14 09:55  |  Lästid: 2 minuter

Folkliga Explorer vodka är förknippat med många saker, men kanske framförallt med följande två saker: Det var det fullgoda – och 40 spänn billigare! – alternativet till Absolut vodka när du nyss fyllt Systembolaget, och det var den misstänkte Palme-mördaren Christer Petterssons favoritvodka som tillsammans med Baileys utgör grundbultarna i groggen Rotebroare, namngiven efter Christer Petterssons bostadsort.

Christer Pettersson.
En Rotebroare tack!

Nu hakar Explorer, som tidigare bland annat doppat tårna i smaksatta shots, på rådande gin-trend när man släpper ett smaksatt gin med de fruktiga smaktonerna av jordgubb och rabarber. Och jo, ginflaskan består varumärkesnära av plast, oroa dig inte.

Enligt Explorer själva är Explorer Pink Gin ”en äkta gin med somriga smaker av jordgubb och rabarber. De fruktiga tonerna kombineras med ginens tydliga karaktär av enbär och citrus, och gör drycken unik på marknaden.”

Jonas Odland är Master blender på Altia och har varit med och tagit fram nya Explorer-ginen. Han rekommenderar att använda Explorer Pink Gin som bas i välkända gindrinkar, bland annat i tonicdrinken Pink Gin & Tonic som du hittar receptet på nedan.

Explorer Pink Gin 70 cl finns på Systembolaget nu och kostar 219 kronor.

Recept: Groggen Explorer Pink & Tonic

Explorer Pink & Tonic

Ingredienser:

5cl Explorer Pink Gin
15cl Tonic-vatten
Jordgubbar
Rabarber

Gör så här:

Fyll ett glas med rikligt med is. Måtta och häll i ingredienserna. Skär upp en jordgubbe i tunna skivor och lägg i glaset. Rör om.

Använd en potatisskalare och skär två långa rabarberskivor med hela stjälken. Lägg ned en i glaset, snurra ihop den andra ”skivan” och sätt på en tandpetare eller garnityrpinne. Lägg på toppen av glaset och servera.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-02-14 13:22