Klassiska Kopparberg släpper gin med smak av passionsfrukt och apelsin

Kopparberg orange och passionsfrukt gin

Kopparberg följer upp sin populära jordgubb- och lime-gin med en ny gin med smak av passionsfrukt och bitter apelsinzest.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-06-04 12:12  |  Lästid: < 1 minut

De senaste årens skenande intresse för gin har inte bara inneburit att folk brinner för att göra allehanda varianter av den otroligt enkla, men ack så goda, groggen Gin & Tonic. Ginexplosionen har även inneburit att alla alkoholproducenter av dignitet ska ha sin egen gin. Bortom premium-ginmärken som Hernö har detta inneburit att många sprit- och alkoholmärken som främst är förknippade med andra produkter gett sig in i försäljningsmatchen. Som klassiska Explorer som tidigare i år släppte en gin med smak av jordgubb och rabarber.

Cidergiganten Kopparberg vill inte vara sämre. Tidigare i år släppte de en gin med smak av jordgubb och lime, som visat sig vara en försäljningsmässig hit. Inte minst i Storbritannien, där den utsetts till årets mest framgångsrika dryckeslansering. Nu släpper Kopparberg uppföljaren – ”Passionfruit & Orange”. Med smak av exotisk passionsfrukt balanserad med bitter apelsinzest låter Kopparbergs nya gin onekligen sommarkompatibel. Den är både vegansk och glutenfri och serveras bäst ”över is och en skiva apelsin tillsammans med tonic eller lemonad” enligt Kopparberg själva.

Kopparberg Gin med smak av passionsfrukt och apelsin kostar 279 kr och kommer som en 700 ml glasflaska (37,5 %) och finns i Systembolagets beställningssortiment, nr. 81760.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-06-04 12:24