Hoppa till innehåll

Klicka inte här!

Gjorde du det ändå? Skyll dig själv om du fastnar. Li köpte Minecraft till vårt Wii-U. Inga av våra barn har varit överdrivet intresserade av Minecraft. Eller alltså Jojo är ju så liten så han har väl inte riktigt hunnit utveckla några egentliga intressen ännu. Han kan liksom lika gärna kolla på såna där ryskproducerade … Continued

Gjorde du det ändå? Skyll dig själv om du fastnar.

Li köpte Minecraft till vårt Wii-U. Inga av våra barn har varit överdrivet intresserade av Minecraft. Eller alltså Jojo är ju så liten så han har väl inte riktigt hunnit utveckla några egentliga intressen ännu. Han kan liksom lika gärna kolla på såna där ryskproducerade spidermananimationer där spiderman planlöst glider runt i nåt färgglatt universum och kör lite bil och slår folk på käften som Swedish family.

Manne har aldrig lirat Minecraft i nån större utsträckning.

Många andra ungar i min närhet har ju däremot gjort det. Jag har inte fattat nånting/orkat sätta mig in i skiten.

Men så såg jag den här filmen:

OCH JÄVLAR VAD DET GICK UPP ETT LILJEHOLMENS!

Det är ju ett briljant jävla spel. Helt sjukt. Som en blandning av alla dataspel jag någonsin spelat. Det är så bra att jag inte fattar att det kan ha slagit så stort. Det är alltså världens största dataspel genom tiderna efter Tetris. (Källa: Schmälla.) Jag trodde på riktigt inte att nåt som är så bra kan bli stort. Lite som att alla i hela världen helt plötsligt skulle nynna på Vasas flora och fauna i stället för Despacito. Vad är kruxet?

Mitt största problem med dataspel är stressnivån. Monster ska dödas, uppdrag ska lösas, man dör, allt är kört. Det slipper man i Minecraft. Om man vill. Man kan liksom stå och hugga lite trän och bygga på sitt hus och gå och lägga sig när det blir mörkt utan att ett endaste monster anas. Det enda jobbiga är att klura ut hur staketet runt ens tamdjur bäst placeras ut.

Efter ett tag kanske man tröttnar lite på lunken och då tar man ett svärd och några yxor och beger sig ner i nån grotta och letar värdefulla mineraler och slåss mot zombies…

Magiskt.

Men det kanske främsta av allt: BARNEN ÄR IMPONERADE AV MIG! ”Wow, pappa, vilken cool gång du har grävt!”. ”Jag vet. Det tog två timmar…”

Nu ska jag bygga en hinderbana som Jojo ska få springa i när han kommer hem från förskolan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.