Annons

Kock spetsade veganers mat – polisen kopplas in efter dödshot

Aj. Aj. Aj. Det kan potentiellt bli lurigt att få affärerna att blomstra igen efter att den här restaurangens delägare tillika kock sagt att hon "spetsat en vegans mat".

Sofia Börjesson
Kock spetsade veganers mat – polisen kopplas in efter dödshot

OBS: Bilden är ett montage, och salt bae har ingenting med restaurangen i artikeln att göra.


Den italienska restaurangen Carlini i Shorkshire har hamnat i blåsväder. Detta efter att kocken och delägaren Laura Goodman, 62, misstänks ha spetsat sina veganska gästers måltider med kött.

Det hela hade kunnat förbli en hemlighet som gått med henne i graven om det inte vore för att hon, inte helt olikt en berusad Kent Ekeroth, utgjort den starkaste bevisningen själv genom sin mobiltelefon. Efter stängning samma kväll, den 29 januari, skrev hon nämligen följande på Facebook:

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

”Rättfärdig, dömande vegan (som jag lagat mat åt hela dagen) har gått och lagt sig i tron om att hon fortfarande är vegan.”

När flera personer frågade om det innebar att hon hade lagt kött i veganens mat svarade hon: ”Egentligen borde jag ha skrivit ‘de’ i stället för ‘hon’.” Och passade även på att kalla personen som gjort bokningen för ett könsord.

Goodman verkade dock inte få nog av att stoltsera med tilltaget och skrev ännu ett inlägg om hur hon ”spetsat en vegans mat för ett par timmar sedan”. Inläggen skrevs i den stängda gruppen The Boring Group med omkring 19 000 medlemmar.

Ungefär här börjar det ta hus i helvete.

Otaliga människor kommenterade kockens beteende som förkastligt, kränkande och äckligt, och en av dem jämförde det med att spetsa någons drink:

”Jag är allätare men har varit nykterist hela mitt liv, och om någon skulle spetsa min drink skulle jag bli oerhört upprörd.”

Restaurangen har nu tagit bort sin Facebook-sida och deras betyg på TripAdvisor sjönk snabbare än regalskeppet Vasa, så till den grad att reseguiden valde att stänga av kommentar- och betygfunktionen tills mediestormen lagt sig.

Nu har även polisen dragits in efter att Laura Goodman mottagit flera dödshot. Enligt hennes partner, Michael Gale, är allt ett missförstånd och han menar att maten inte alls har spetsats med kött.

”Vi har skjutit oss själva i foten fullständigt. Vi förstår nu att ”spetsa någons mat” i veganvärlden innebär att man har tillsatt kött, vilket inte är fallet här”, säger han enligt Huffington Post.

Vidare förklarar han att Laura Goodman hade förberett en specialmeny efter sällskapets veganska önskemål, men att de sedan valde att inte beställa maten som hon förberett. En av gästerna valde en mozzarellapizza, vilket fick kocken att se rött.

”Laura sa att om man är en vegan borde man veta att mozzarella inte är veganskt. Så, något besviken över att de inte hade valt att äta det hon förberett, och road av tanken på att de ätit mozzarella, skrev hon den där nonchalanta kommentaren på Facebook.”

Vissa människor borde helt enkelt inte ha Facebook – tur då att så många verkar lämna skeppet under 2018. Mer om det här!

Annons

Dela (8)
Tweeta

Annons


Laddar