Annons
Annons

Salma

Du har säkert ätit lax från SALMA som sushi eller sashimi, men laxens färskhet gör den inte bara optimal till att ätas helt rå, tack vare den fasta konsistensen passar den även perfekt att grilla. Så här gör du!

Annons

Det här är ett samarbete mellan Café och SALMA-lax. 

* * *

1. Ta fram laxen i förväg

Det blir allra bäst om SALMA-laxen håller rumstemperatur när du lägger den på grillen.

2. Se till att grillen är riktigt varm

För att få den krispiga ytan är det viktigt att grillen är grymt varm när du lägger på fisken.

3. Chilla

SALMA-lax kan ätas rå under hela fiskens hållbarhetstid. Du behöver inte vara rädd för att ”grilla den för lite”.

4. Genomstek inte fisken

Allra godast blir det om SALMA-laxen har en rosa kärna i mitten.

5. Grilla hellre för lite än för mycket

Tänk på att värmen fortsätter tränga igenom fisken även när du tagit av den från grillen. Räkna med 2 minuter på varje sida för backloin och 3 minuter för bellyloin.

6. Låt den vila

Ta av laxen från grillen och låt den vila i minst två minuter.

 lax2

Ovan: SALMA-lax med balsamicosås och klassiskt grillad SALMA-lax. Längst upp i artikeln: SALMA-lax med crème fraîche och senapstopping. 

firre

bild

SALMA är en skinn- och benfri lax av toppkvalitet. Laxen kommer från ett familjeägt norskt företag som är erkänt för sin kvalitet, all förädling och paketering sker på plats i Norge. En stor del av SALMAs produktion görs för hand för att säkerställa högsta kvalitet. Från att laxen simmat i havet tills att den är vakuumförpackad tar det högst fyra timmar. SALMA har vetenskapligt dokumenterade fördelar i färg, köttkvalitet, fasthet och smak.

SALMA har genomgått en totalrenovering av sin hemsida, snart återlanserar de webbsidan med nytt och inspirerande innehåll. På hemsidan kommer du  överraskas med både nya smaker och ovanliga kombinationer, dock alltid med fokus på att det skall gå smidigt att laga en måltid i en hektisk vardag.

Utöver inspirerande recept kommer ni även kunna läsa om SALMAs unika historia, spännande artiklar samt matlagningstips som visar hur du steker, ugnsbakar, pocherar och skär sushi och sashimi perfekt.

* * *

Så tänder du grillen som ett proffs!

 

* * *

Läs mer!

Bästa recepten på grillad SALMA-lax – kolla här

Har du också stekt kött fel hela livet? (De här proffsknepen hade vi helt missat)

Annons

Dela (68)
Tweeta

Annons


Laddar