Har du också stekt kött fel hela livet? (De här proffsknepen hade vi helt missat)

Gillar du att vara kung vid spisen? Då är det dags att du lär dig hur man fixar köttet på riktigt, för risken är stor att du har gjort fel hela livet. Café bad köttkungen Johan Jureskog, ägare av Allmänna Galleriet och Rolfs Kök i Stockholm, om en lektion i hur man steker världens bästa […]

Publicerad 2015-04-21 13:15 | Uppdaterad 2015-06-10 23:01  | Lästid: 1 minut | Jonas Terning

Gillar du att vara kung vid spisen? Då är det dags att du lär dig hur man fixar köttet på riktigt, för risken är stor att du har gjort fel hela livet. Café bad köttkungen Johan Jureskog, ägare av Allmänna Galleriet och Rolfs Kök i Stockholm, om en lektion i hur man steker världens bästa biff eller entrecôte. Det visade sig att vi hade en hel del att lära.

Läs också: Så lätt gör du vedugnspizza – i din vanliga ugn

* * *

Kökshemlighet 1:

Ta köttet direkt från kylen – det ger en mer kontrollerad stekgrad.

 

Kökshemlighet 2:

Använd talg – proffskockarnas favorit börjar nu dyka upp i handeln.

 

Kökshemlighet 3:

Torka ur stekpannan – låt köttet vila, torka ur stekpannan och stek sen på biffen igen precis innan servering.

För att lära dig allt om hur man steker världens bästa biff, se filmen ovan.

 

* * *

Läs mer!

17 köksvaror som bevisar att du är en riktig hipster

Cafés ölskola del 1: ”Jag har både skägg och rutig skjorta”

20 tricks som gör din matlagning väldigt mycket enklare

 

Dela på Facebook
Tweeta