Hoppa till innehåll

Kommande spelet Spider-Man 2 hyllas av kritikerna

Jonas Strandberg

Ett av årets mest hypade spel når butikshyllorna om bara några dagar och det verkar överträffa sina föregångare med råge.

Det har gått fem år sedan Spider-Man släpptes till Playstation 4 2018. 2020 bjöds vi på ett lite mindre men mer personligt äventyr i form av Spider-Man: Miles Morales.

När det nu äntligen senare i år är dags för Spider-Man 2 samarbetar Miles och Peter Parker mot ett större hot än någonsin tidigare. Det handlar naturligtvis om den minst sagt ikoniska ärkefienden Venom. Även en hel del andra välbekanta ansikten flimrar förbi i trailern.

På förhand har spelet verkat mycket lovande, men nu verkar alltså de höga förväntningarna infriats. Kritikerna är nämligen golvade.

GamesRadar ger spelet full pott och skriver att spelet förbättrar sin föregångare på alla plan, är en hyllning till superhjältegenrens senaste 30 år och överlag det bästa superhjältespelet som någonsin gjorts. Även Screenrant delar ut maxpoäng och utnämner titeln till ett av de absolut bästa spelen till Playstation 5 och ”en triumf av gameplay och historieberättande”. Guardian menar att spelet är så kärleksfullt genomfört att det är ett spel alla med en Playstation 5-konsol borde uppleva.

Så ja. Det verkar som att alla gamers med en Sonykonsol har en grym spelupplevelse att se fram emot i vinter.

Spider-Man 2 släpps den 20 oktober till Playstation 5.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.