Annons
Annons

americanuppe

Problemen fortsätter för krisdrabbade American Apparel som har ansökt om skydd från konkurs och planerar att stänga flera butiker. Det amerikanska modeföretaget ligger bland annat i rättsliga tvister med sin grundare Dov Charney som fick sparken som vd i fjol och bolaget behöver omstrukturera.

* * *

American Apparel startades 1989 och gjorde då kvalitetsunderkläder och t-shirts. Senare har deras kollektioner utmärkts av hippa plagg i retrostil med inspiration från sport och collegekläder. Men företaget har den senaste tiden haft stora problem och gick förra året back hela 19,4 miljoner dollar enligt Veckans affärer.

Annons

Företaget ligger även i rättsliga tvister med sin kontroversielle grundare Dov Charney som fick sparken som vd i fjol. Han fick lämna för att han ska ha hanterat bolagets pengar på fel sätt och även spridit nakenbilder på en före detta anställd som sedan stämt honom.

För cirka två månader sedan började det ryktas om att American Apparel skulle gå i konkurs och nu har företaget ansökt om konkursskydd. Företaget behöver omstrukturera och uppger enligt nyhetsbyrån Reuters att de fått stöd från 95 procent av långivarna för en omstruktureringsplan. Den amerikanska dagstidningen The Wall Street Journal hävdar att en del av den planen är att butiker behöver stängas.

Det amerikanska klädföretaget har bland annat en affär i Stockholm och har tidigare varit i blåsväder för sexistisk reklam.

 

Tobias Skagerström

Foto: All Over Press.

Annons

Dela (5)
Tweeta

Annons


Laddar