Läge för en pilsner: här är sommarens bästa öler som förgyller din semester!

Fruktigt, lätt och iskallt – i sommar vill vi dricka sommaröl! Här är 6 öler som passar perfekt i solstolen. * * * Vass svensk nykomling Dugges Avenyn Ale
nr 1213/19,90 kr Från ett av Sveriges just nu piggaste bryggerier kommer den här pale alen med tydlig humlekaraktär och inslag av färska örter och grapefruktig citrus. […]

Publicerad 2014-06-18 15:28 | Uppdaterad 2016-06-09 11:18  | Lästid: 3 minuter | cafevik

sommarens-basta-ol-grubeFruktigt, lätt och iskallt – i sommar vill vi dricka sommaröl! Här är 6 öler som passar perfekt i solstolen.

* * *

Vass svensk nykomling

Dugges Avenyn Ale
Dugges Avenyn Ale
nr 1213/19,90 kr

Från ett av Sveriges just nu piggaste bryggerier kommer den här pale alen med tydlig humlekaraktär och inslag av färska örter och grapefruktig citrus. Perfekt på egen hand, eller som ackompanjemang till grillat fläsk, lamm eller nöt.

 

Perfekt till skaldjur

Estrella Galicia Premium Lager

Estrella Galicia Premium Lager
nr 1452/10,90 kr

Blommig, brödig, fruktig och med en elegans och lätthet i smaken. Perfekt att korka upp i den sena eftermiddagssolen eller till en medelhavsinspirerad middag med grillade skaldjur.

 

Grilla, krydda och korka upp

Innis & Gunn Toasted Oak IPA

Innis & Gunn Toasted Oak IPA 
nr 88530/16,90 kr, (beställningssortimentet)

Jag är inget IPA-fan, men den här faller mig på läppen. Snyggt avrundad tack vare lagring på bourbonfat. Fina toner av citrus och vanilj, med tydlig humlekaraktär. Lysande till välkryddat grillat kött och såser med drag i.

 

Inga konstigheter

Melleruds-Utmärkta-Pilsner

Melleruds Utmärkta Pilsner
nr 1253/12,90 kr

Ibland vill man bara ha en skön pilsner – rättfram, enkel och utan krusiduller. Den här är precis just det. Inget för de tillfällen när du söker finess eller udda karaktär – men ljuvlig och helt rätt när du dricker den riktigt iskall en het sommardag.

 

Krispigast just nu

Mikkeller American Dream

Mikkeller American Dream 
nr 1246/19,90 kr

En personlig favorit med bra beska, fräscht krispig citrus och aningen tropiska toner som passionsfrukt och mango. Läskande törstsläckare – utan att vara det minsta blaskig. En av sommarens stora höjdare.

 

Fruktigt fynd

Pistonhead Flat Tire

Pistonhead Flat Tire
 nr 1491/8,20 kr
Förmodligen ett av Systembolagets största ölfynd – jag skulle lätt betala det dubbla för det här ölet. Fruktig doft och smak med mycket citrus och en lätt ton av svalkande mynta.

Andreas Grube

* * *

Mer om dryck:

Haffa bästa snapsarna till midsommar!

Tre läskande ölnyheter

Dekantera med stil – tre snygga karaffer

Ölskola med Café del 1: ”Jag har både skägg och rutig skjorta”

Helgbuteljer: Tre finfina sommarnyheter

Här är prylen som kyler din öl och spelar musik – samtidigt!

Dela på Facebook
Tweeta