Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Lagerbäck tar över norska landslaget: ”Känns väldigt spännande”

Lars Lagerbäck tar över de tredje nordiska fotbollslandslaget i sin karriär när han under onsdagen presenterades som ny förbundskapten för Norge.

Olle Arnell
Lagerbäck tar över norska landslaget:

lagerback-norge

Vid lunchtid under onsdagen presenterade Norge sin nya förbundskapten i fotboll. Norges f.d. förbundskapten Per Mathias Högmo misslyckades kapitalt med uppdraget och enligt alla förhandsrykten var det Erik Hamrén som skulle presenteras som ny förbundskapten. Då klev Lars Lagerbäck upp på podiet.

Annons

Att Lagerbäck tar över kommer överraskning då han tidigare antytt att han är klar med tränarjobbet.

– Jag har sagt sedan jag slutade med Island att jag borde vara så smart att jag pensionerar mig men jag har aldrig stängt någon dörr. När vi började prata om det här retade det fotbollsnerven ordentligt. Det känns väldigt spännande att få leda ett norskt landslag, säger Lagerbäck.

Gilla Cafe.se på Facebook

Lagerbäcks förmåga att få ut maximalt av ett på pappret svagare manskap bevisades senast i sommar när han tog Island till en sensationell kvartsfinal i EM. Tidigare har Lagerbäck tränat det svenska nigerianska och isländska landslaget.

Han lämnar nu det svenska landslaget där han fungerat som rådgivare åt förbundskapten Janne Andersson.

Hans första tävlingsmatch blir den 26 mars när Norge möter Nordirland i VM-kvalet. En grupp där Norge halkat efter, men med tanke på lagen i gruppen känns det inte som en omöjlig uppgift.

Norges VM-kvalgrupp

tabell-norge

Sveriges VM-kvalgrupp

grupp-sverige

Vi ses i VM, Lasse!

Annons

Dela (59)
Tweeta

Annons


Laddar