Låtskrivare ska pitcha låtar för Oscar Zia i SVT:s nya musikprogram

Oscar Zia

Låtskrivandet och jakten på nästa stora hitmakare i centrum i SVT:s nya musiksatsning ”Songland”.

Joakim Almén | Foto: Mattias Edwall  |  Publicerad 2023-02-16 10:43  |  Lästid: < 1 minuter

Fredag 24 mars har SVT:s nya musiksatsning premiär. Oetablerade låtskrivare och artister ska övertyga en jury beståendes av sex etablerade svenska artister att de har vad som krävs för att lyckas som hitmakare. Låter konceptet bekant? Jovars, det påminner inte så lite om Draknästet, en annan SVT-serie där det pitchas hejdlöst för en jury. Originalformatet är hämtat från USA och NBC där Songland rullat i två säsonger hittills.

Juryn utgörs av en välbekant skara artister: Cherrie, Cornelia Jakobs, Jireel, NOTD, Oscar Zia och Tityo är det låtskrivarna ska lyckas imponera på.

”Det är jätteinspirerande att vara en del av Songland. Låtskrivarna som sökt är väldigt duktiga och det är en dröm att få jobba med Carl, Nea och Elias”, säger Oscar Zia.

”Songland är en helt ny upplevelse av en helt ny plattform för låtskrivare och musikskapare där man låter processen och mäktiga möten hända. Men framför allt, att få riktigt bra och välarbetade låtar presenterade för sig som man sedan sätter sitt eget namn på är helt enkelt fantastiskt”, säger Titiyo.

I varje avsnitt medverkar fyra nya låtskrivare som presenterar sina verk för en av artisterna. Under kreativ vägledning av de erfarna producenterna jobbar de sedan för att utveckla låten till dess fulla potential och för att passa artisten. I slutet av varje program väljer sedan den aktuella artisten en låt som ska ges ut.

Songland har premiär på SVT och SVT Play fredag 24 mars.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-02-16 10:43