Hoppa till innehåll

LG:s nya skryt-tv förvandlar ditt vardagsrum till ett galleri

LG:s nya TV "Objet"

LG har tagit fram en design-tv som ska utmana Samsungs The Frame.

Tiden då en överdimensionerad ungkarls-tv gav mervärde till ditt vardagsrum är sedan länge förbi. I dag ska tv:n smälta in i inredningen, och allra helst agera centerpiece på egna meriter.

Samsungs omåttligt framgångsrika tavel-tv The Frame har hittills varit designintresserades förstahandsval när det kommer till formstark smart-tv – något som huvudkonkurrenten LG nu vill ändra på. Med design-tv:n Objet (ja, utan c) tar LG ut svängarna rejält. Den 65 tum stora OLED-tv:n är utrustad med ett höj- och sänkbart tygskynke från danska textilinnovatören Kvadrat.

Tyget, som kommer i färgerna beige, rött och grönt, är ett beundransvärt försök att få tv:n att smälta in i interiören när den inte används. I delvis nedsänkt läge visas en mindre del av skärmen, där funktioner som tid och datum, väder, musikspelare och stillbilder rullar.

Objet, som även är utrustad med ett 4.2-kanals ljudsystem om 80 watt för en fullt tillfredsställande ljudbild, är designad för att lutas mot väggen med upp till fem graders lutning, likt konst i ett galleri, men går såklart också att montera platt mot väggen för att frigöra maximalt med yta.

För designvurmare i behov av en mer flexibel tv-lösning lanserar även LG den udda 27-tumsmodellen StandbyME – en trådlös, batteridriven tv med inbyggt höj- och sänkbart ställ som kan flyttas runt på dolda hjul. Batteriet ska räcka för tre timmars tittande innan det behöver laddas, och skärmen på 27 tum kan användas både i horisontellt och vertikalt läge.

Något pris är i skrivande stund inte kommunicerat för någon av modellerna, men räkna med ett rätt saftigt skrytprylspåslag.

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Kingmagazine.se. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.