LG:s nya skryt-tv förvandlar ditt vardagsrum till ett galleri

LG:s nya TV

LG har tagit fram en design-tv som ska utmana Samsungs The Frame.

Joel Ågren  |  Publicerad 2022-03-02 18:06  |  Lästid: 2 minuter

Tiden då en överdimensionerad ungkarls-tv gav mervärde till ditt vardagsrum är sedan länge förbi. I dag ska tv:n smälta in i inredningen, och allra helst agera centerpiece på egna meriter.

Samsungs omåttligt framgångsrika tavel-tv The Frame har hittills varit designintresserades förstahandsval när det kommer till formstark smart-tv – något som huvudkonkurrenten LG nu vill ändra på. Med design-tv:n Objet (ja, utan c) tar LG ut svängarna rejält. Den 65 tum stora OLED-tv:n är utrustad med ett höj- och sänkbart tygskynke från danska textilinnovatören Kvadrat.

Tyget, som kommer i färgerna beige, rött och grönt, är ett beundransvärt försök att få tv:n att smälta in i interiören när den inte används. I delvis nedsänkt läge visas en mindre del av skärmen, där funktioner som tid och datum, väder, musikspelare och stillbilder rullar.

Objet, som även är utrustad med ett 4.2-kanals ljudsystem om 80 watt för en fullt tillfredsställande ljudbild, är designad för att lutas mot väggen med upp till fem graders lutning, likt konst i ett galleri, men går såklart också att montera platt mot väggen för att frigöra maximalt med yta.

För designvurmare i behov av en mer flexibel tv-lösning lanserar även LG den udda 27-tumsmodellen StandbyME – en trådlös, batteridriven tv med inbyggt höj- och sänkbart ställ som kan flyttas runt på dolda hjul. Batteriet ska räcka för tre timmars tittande innan det behöver laddas, och skärmen på 27 tum kan användas både i horisontellt och vertikalt läge.

Något pris är i skrivande stund inte kommunicerat för någon av modellerna, men räkna med ett rätt saftigt skrytprylspåslag.

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Kingmagazine.se. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-02 18:06