Hoppa till innehåll

LG:s genomskinliga tv kan snart vara i ditt hem

en genomskinlig tv

LG:s senaste signaturmodell är transparent, sladdlös och kanske snart i ditt hem?

Årets upplaga av världens största tech-mässa CES ägde rum i helgen och bland de runt 4 000 utställarna var det vissa som fick lite extra uppmärksamhet. Några som definitivt gjorde sig förtjänta av denna uppmärksamhet var LG som visade upp en tv som får en att både känna att framtiden är här och att denna framtid snart kan vara i vanliga hem.

Grejen med den 77 tum stora LG Signature OLED T är att den kan gå från att se ut som vanlig tv med svart bakgrund till att bli transparent, samtidigt som den spelar upp innehåll. Under mässan visades bland annat en video på ett akvarium upp där fiskarna såg ut att flyta på väggen.

Transparenta skärmar har visats upp förr men då som tydliga prototyper. Skillnaden här är att denna planeras nå marknaden senare i år. Något pris är inte annonserat men smakar det så kostar det och det lär det göra här, precis som det alltid varit med nya tv-innovationer.

Inte lika hänförande men kanske mer användbart är att skärmen inte behöver några feta sladdar som pajar utseendet. Istället sänds signalerna trådlöst från en fristående Zero Connect-box. Det är alltså i den du pluggar i dina sladdar och gömmer i nån låda.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.