Lyssna på Linda Piras favoritlåtar

Sveriges nya rapdrottning Linda Pira är dubbelt aktuell just nu. Senaste singeln Bang bang/Bäng bäng hyllas av kritikerna precis som SVT Play-dokumentären Linda Pira – som du inte visste om. Café träffade henne i Redline-studion i Norsborg, snackade graviditet, ny svensk hiphop och bad henne dela med sig av sina favoritlåtar. Nu är hela serien uppe, hur […]

Publicerad 2013-10-16 11:30 | Uppdaterad 2013-10-16 13:48  | Lästid: 2 minuter | Johan Hurtig

Sveriges nya rapdrottning Linda Pira är dubbelt aktuell just nu. Senaste singeln Bang bang/Bäng bäng hyllas av kritikerna precis som SVT Play-dokumentären Linda Pira – som du inte visste om. Café träffade henne i Redline-studion i Norsborg, snackade graviditet, ny svensk hiphop och bad henne dela med sig av sina favoritlåtar.

Nu är hela serien uppe, hur känns det att se sig själv på tv?
– Jättekonstigt fast jättekul. Jag var orolig för hur jag skulle framstå, eftersom jag var gravid under nästan hela inspelningen… Alltså, jag var rätt trött och bitter. Man känner sig inte precis på topp när man är gravid, du vet.

Nä, men jag kan tänka mig.
– Ja, så jag var orolig att jag skulle framstå så. Men det känns så skönt nu, för det är verkligen jag som är där i rutan. Det är helt äkta.

Du har ju blivit lite av en svensk hiphopdrottning. Vilka andra kvinnliga rappare borde folk få koll på?
– Det har inte varit så mycket tjejer som fått utrymme tyvärr, men nu finns det många lovande. Lilla Namo är jävligt grym. Sen hörde jag Mapeis nya för ett tag sedan, riktigt bra. Hon släppte ju värsta hiten (Video vixens) för länge sedan men har varit borta ett bra tag. På den nya låten sjunger hon istället, men kanske kommer hon tillbaka med rappen också.

Lyssna på Mapeis Don’t wait nedan.

 

Som om inte det låttipset vore nog bad vi Linda Pira dela med sig av fem favoritlåtar. Då blev det en ny och fyra klassiker, varsågoda.

Passa på att lyssna in dig på Linda Pira själv också. Senaste singeln Bang bang och Stors hit Rom & Kush, där Pira gör versen som blev hennes genombrott.

Johan Hurtig

Dela på Facebook
Tweeta