Annons

Little Jinder: ”Så mycket bättre var kanske den värsta veckan i mitt liv”

Little Jinder om den omtumlande inspelningsveckan av Så mycket bättre.

Olle Arnell
Foto: IBL / HGbild, Mattias Hansson

little-jinder-sa-mycket-battre

Little Jinder (Josefine Jinder) är en av årets deltagare i Så Mycket Bättre. I en intervju med tidningen ELLE berättar hon om tvivlen på att tacka ja till programmet, varför hon sticker ut från andra svenska artister och om hur aborten hon gjorde bara några dagar innan inspelningen påverkade hennes medverkan.

Annons

När TV4 ringde överlade Little Jinder med sig själv innan hon kom fram till att hennes karriär skulle gynnas mer än skadas av att medverka.

Gilla Cafe.se på Facebook

ELLE frågar: Var det självklart för dig att tacka ja till Så mycket bättre?

– Nej, det var inte det. Jag fick ta mig en ordentlig funderare. Men jag tänkte att ingen låter som jag gör. Jag är inte en produkt, som cirka alla andra artister i Sverige är, eftersom jag skriver och producerar själv. Det är ett bra forum att visa vem jag är och att det går att göra musik på ett annat sätt, även om det är en ”sell out”-grej och anses vara ett töntprogram. Det är också därför jag vill vara med, för att det inte förväntas av mig, säger Little Jinder till ELLE.

sa-mycket-battre-little-jinder

Little Jinder, Lisa Ekdahl och Magnus Carlsson är tre av deltagarna i Så mycket bättre 2016.

När inspelningen av programmet väl skulle börja var det en artist och människa i emotionell gungning som åkte dit.

– Jag hade gjort en abort bara dagar innan jag åkte till inspelningen, så jag var ett hormonellt vrak. De tre första dagarna ville jag bara åka hem. När jag höll på att få panikångest under en gemensam aktivitet bestämde jag mig för att berätta för producenten.

Little Jinder berättar i intervjun att ingen av de andra artisterna visste om hennes abort men att det kändes bra att åtminstone någon i produktionen kände till det. Och även om hon beskriver veckan som en av de värsta i hennes liv ser hon positivt på den i retrospektiv.

– Jag hade inte heller förstått hur mycket jobb det innebar, man sover bara 2–3 timmar per natt. Dessutom hade jag fått två knutor på stämbanden och svullnat upp av kortisonet jag var tvungen att ta. Det var kanske den värsta veckan i mitt liv: Jag kände mig ful, hade gjort abort, orkade inte umgås med någon, blev filmad 19 timmar om dygnet – och skulle prestera, säger hon, men tillägger:

– Jag ser det som en positiv upplevelse när jag tänker tillbaka på det.

Det här är en del av en större intervju med Little Jinder. Du hittar hela intervjun på ELLE.se!

Du har väl inte missat Little Jinder i Cafés podcast Fördomspodden? Sök upp podcasten på Acast eller annat ställe där poddar finns och lyssna! Eller lyssna direkt här nedan.

I avsnittet får vi reda på om Little Jinder provoceras av alla som tar mat på allvar. Om hon dragit ”min pappa är polis”-kortet efter att ha åkt fast för snatteri – och om hon säger streck i stället för lina. Bland mycket annat. Fördomspodden är Cafés podcast där nöjesredaktör Emil Persson testar alla sina fördomar om en känd svensk person – på den kända svensken i fråga.

Annons

Dela (66)
Tweeta

Annons


Laddar