Hoppa till innehåll

Lördagskvällen. Så som min fru kommer ihåg den.

Min fru: (I telefon) Ja, är det sjukvårdsupplysningen? Hej. Jag ringer angående min man. Han har bränt sig lite. Min fru: Han gjorde pizza och skulle lyfta ut plåten. Min fru: Förlåt. Det är min man som skriker här i bakgrunden bara. Min fru: Han skriker att det var en jävla skitkvalitet på grytvanten, tror … Continued

Min fru: (I telefon) Ja, är det sjukvårdsupplysningen? Hej. Jag ringer angående min man. Han har bränt sig lite.

Min fru: Han gjorde pizza och skulle lyfta ut plåten.

Min fru: Förlåt. Det är min man som skriker här i bakgrunden bara.

Min fru: Han skriker att det var en jävla skitkvalitet på grytvanten, tror jag. Det är lite svårt att avgöra. Han pratar väldigt bred skånska när han har gjort illa sig. Och sen är det något om ”sjunde gradens brännskada”. Finns det ens så många grader eller?

Min fru: Äh. Jag tror inte att det är så farligt. Det är han som är lite känslig och tvunget ville att jag skulle ringa er och fråga bara.

Min fru: Just nu sitter han med handen i en chipsskål fylld med kallt vatten och dricker smärtstillande.

Min fru: Han åt upp chipsen först.

Min fru: De smärtstillande? Nä, jag ville ge honom en Alvedon eller något men han känner sig inte så cool när han äter piller. Så nu dricker han whisky istället.

Min fru: För att inuti hans söta lilla huvud så är väl det här Mad Men.

Min fru: Förlåt. Själva brännskadan? Äh, han är lite röd om fingertopparna. Men han håller på och skriker om att han inte kommer ha några fingeravtryck när kvällen är slut.

Min fru: Eller hur? Det tänkte jag också på!

Min fru: Förlåt, nu gapar han igen här. Vänta lite. (Till mig) Vad skriker du om älskling? Mmm, men sköterskan och jag pratade bara om att du skulle kunna bli en sjukt bra superbrottsling om du inte har några fingeravtryck!

Min fru: Men liiilla gubben, det är klart att vi tar det här på ALLVAR. Man kan väl få skämta lite?

Min fru: (I telefonen) Ja hallå? Ursäkta. Min man blir lite känslig bara.

Min fru: Nej, alltså det har nog inte så mycket med själva brännskadan att göra. Han börjar bli full bara. Han blir väldigt känslig när han blir full.

Min fru: Han har druckit två eller tre små whisky.

Min fru: Nej, jag vet. Men han tål inte jättemycket alkohol.

Min fru: Förlåt, nu skriker han igen. (Till mig) Vad är det älskling? Va? Jajaja, okejokej.

Min fru: (I telefon) Hej igen. Ja, förlåt. Nä, det var inget speciellt. Han säger att han har druckit jättemycket mer än det jag sa, bara. Och att han faktiskt har typ sjunde gradens brännskada på handen och att det är för jävligt att jag inte bryr mig. Och att han inte alls är full. Och sen var det nåt om att jag aldrig verkligen har förstått honom. Jag lyssnade inte så noga. Men tycker du att vi ska åka in till akuten eller?

Min fru: Okej. Jag ska säga det till honom. Vänta lite.

Min fru: (Till mig) De säger på sjukvårdsupplysningen att om du kan äta upp pizzan så är det nog ingen fara med brännskadan. Men om du inte känner att du klarar av att äta upp pizzan för att det gör så ont i handen så ska vi åka in till akuten.

Min fru: (I telefon) Han valde pizzan.

Min fru: Mmm, absolut. Jag tror att den största utmaningen nu blir att få honom att inte bli så full att han somnar med handen i en chipsskål full av vatten så att han kissar på sig.

Min fru: Förlåt? Nej, han skriker här i bakgrunden att det är en myt det där med att man kissar på sig, bara.

Min fru: Verkligen? Okej. Men han får sova på skinnsoffan inatt ändå för säkerhets skull, tror jag. Tack för hjälpen!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.