Lotta Lundgren om sin tid i terapi: ”Är jättejättebra”

Lotta Lundgren valde gruppterapi ”för att den skulle vara den mest effektiva terapin”, ändå har hon bänkat 100 timmar. I Cafés Fördomspodden berättar hon om fördelarna.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2016-10-18 17:57  |  Lästid: < 1 minut
lotta-lundgren_foto_johan_hedberg

Lotta Lundgren. Foto: Johan Hedberg

I veckans avsnitt av Fördomspodden är Historieätarstjärnan Lotta Lundgren, 45, gäst. Fördomspodden är Cafés podd där nöjesredaktör Emil Persson får testa alla sina fördomar om en känd person – på den kända personen.

En av de första fördomarna om Lotta är den att hon skulle ha ”bänkat mer än 100 timmar terapi”.

– Det har jag faktiskt. Gud det är längesedan nu, men jag hade en ganska ordentlig 30-åriskris. Jag gick i terapi när jag precis hade fyllt 30.

Valet föll då på gruppterapi, eftersom Lotta ville ha den mest effektiva formen.

– Jag hade sådan brådis på den tiden, nu i efterhand förstår jag inte varför, jag hade inte barn. Jag skötte bara mig själv och jobbet.

– Det var jag och annat vingligt fölk. Det är jättebra. Det är jättejättebra.

Lotta Lundgren har på senare tid tänkt att hennes erfarenheter från gruppterapin utvecklat henne på ett annat sätt än enskild terapi.

–Det är inget fel på enskild terapi. Men vill man spräcka egna mentala mödomshinnor och pressa sig själv när man är en i grunden lite stel och privat person som jag är gruppterapi utmärkt.

Lotta Lundgren svarar i podden också på huruvida hon odlat cannabis, slagit till en pojkvän, velat skjuta Leif GW – och om hon hatar reklamkillar mer än allt annat i hela världen.

Fördomspodden finns där poddar finns från 19 oktober. Historieätarna har premiär i SVT 14 november. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-10-19 08:00