Ludwig Göransson skriver musik till ny Star Wars-tv-serie

Den svenske kompositören och producenten tar klivet in i Star Wars-universumet.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2018-12-20 16:33  |  Lästid: < 1 minut

34-årige Ludwig Göransson från Linköping har haft ett hyfsat 2018. Som låtskrivare och producent låg han bakom en av årets absolut största låtar, This is America, och samarbetet med Childish Gambino har renderat i tre Grammy-nomineringar. Därutöver har han skrivit filmmusiken till kioskvältare som Black Panther, Creed II och Venom. Och den brant stigande karriärkurvan ser inte direkt ut att dala framgent. Nu står det nämligen klart att Ludwig Göransson ska skriva musik till en ny installation i populärkulturhistoriens kanske största franchise.

The Mandalorian heter projektet som blir den första live action Star Wars-tv-serien, och av allt att döma är det fråga om en rejäl satsning från Disney – som sedan 2012 äger Star Wars-rättigheterna. Sedan tidigare är Lion King-regissören Jon Favreau knuten till projektet och i rollistan märks namn som Pedro Pascal och Werner Herzog.

Serien utspelar sig tre år efter händelserna i Jedins återkomst och produktionen av densamma drog igång i oktober. The Mandalorian har inget spikat releasedatum ännu men väntas få premiär någon gång under den senare delen av 2019.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-12-20 16:35