Mackmyra och Lantmännen släpper ekologisk vetevodka

Lantmännen och Mackmyras ekologiska vetevodka.

En vodka som ligger rätt i tiden.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-02-11 14:05  |  Lästid: < 1 minut

Svenska whiskyjätten Mackmyra räds inte att doppa tårna i andra spritområden än sin egen trygga whiskyhemmaplan. Efter att bland annat släppt en egen gin för några år sedan och lanserat General Mackmyra med Swedish Match släpper man nu, tillsammans med Lantmännen, en ekologisk vetevodka döpt prydligt och tydligt till Lantmännens Vetevodka.

Lantmännens Vetevodka kommer i en tjusig flaska på 50 centiliter, och veteråvaran är odlad helt utan bekämpningsmedel eller konstgödsel där destilleringsprocessen, enligt Lantmännen och Mackmyra själva, ger vodkan en mjuk, ren och diskret karaktär med doftinslag av tropisk frukt och ljust bröd.

Vete från Västergötland agerar bas för vodkan som har destillerats på ett av Nordens största destillerier Lantmännen Reppe. Lantmännen Reppe har förädlat vetet för att tillverka en vodka av finaste kvalitet och genom buteljering. Mackmyras roll då? De agerar distributör och har genom rådgivning hjälpt Lantmännen att förverkliga idén om en vodka på ekologiskt vis från deras medlemmars gårdar.

– När vi fick förfrågan om att samarbeta med Lantmännen för lanseringen av deras första vodka under eget varumärket svarade vi självklart ja. Vi har en lång historia tillsammans och Lantmännen har genom sitt tidiga engagemang haft en stor betydelse för oss och för svensk whisky. Därför är vi extra glada att vi fick återgälda engagemanget och för möjligheten att vara med och utveckla svensk vodka, säger Magnus Dandanell VD och grundare av Mackmyra, i ett pressmeddelande.

Lantmännens vetevodka 50 cl (artikelnr: 82207) kostar 249 kronor och finns att köpa eller beställa på Systembolaget.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-02-11 18:58