Mackmyra lanserar sin första gin – så smakar den

Den svenska gin-boomen är på riktigt, och Mackmyra vill vara med på tåget. Imorgon, onsdag, släpper man Kreatör [jin].

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-09-26 16:19  |  Lästid: < 1 minut

Den svenska producenten Mackmyra släpper taget om sin annars tydliga whiskyprofil, som de haft sedan 2002 för en stund, och utforskar nya spritmarker. Från och med onsdagen 27 september finns deras första gin på Systembolaget.

– Jag är väldigt stolt och nöjd över resultatet, säger craft distiller Rickard Aldén i ett pressmeddelande.

Kreatör [jin] är en ekologisk gin med smak av enbär, citrus, lingon, koriander och hallon. Samtliga ingredienser är kravmärkt odlade – och till största del från Sverige.

– Jag har tillbringat flera månader med att hitta de rätta kryddorna och destillerat över 200 olika smaker under sommaren. Jag har haft en tydlig tanke om vilken karaktär vår gin skulle ha och det var precis där jag landade, om inte bättre! säger craft distiller Rickard Aldén.

Gin har de senaste åren blivit allt mer populärt i Sverige, både rent och i drinken Gin & Tonic, och vi är bevisligen en stark producent av den destillerade spritdrycken med märken som Spirit of Hven, Stockholms Bränneri och Hernö Gin. Och senast i somras utsågs svenska G-Gin till världens bästa gin.

– Timingen med gin-boomen som kommit till Sverige är perfekt med vår första produkt, en hantverksmässig ekologisk gin i superpremiumsegmentet, säger Magnus Dandanell, Mackmyras vd och grundare.

Kreatör [jin] 50 cl (86814-02) kostar 393 kronor, har en alkoholhalt på 47,3% och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 27 september.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-08 14:29