Hoppa till innehåll

Mads Mikkelsen spelar hårdkokt lönnmördare i Jonas Åkerlunds nya Netflix-rulle

Starka ”Sin City” och ”John Wick”-vibbar i Jonas Åkerlunds nya actionthriller.

Filmåret 2019 har börjat starkt på streamingtjänsterna, inte minst hos Netflix där Bird Box och Roma har varit ett par av popkulturens brännpunkter senaste veckorna. Netflix, som tidigare visat och sagt att det satsar hårdare på film än någonsin, fortsätter att leverera på förhand spännande titlar. Den 25 januari kommer Jonas Åkerlund-regisserade Polar där Mads Mikkelsen och Vanessa Hudgens spelar bärande roller.

Polar, serietidningssida.
Nya Jonas Åkerlund-filmen Polar är baserad på serietidningen från 2012 med samma namn.

Polar är baserad på online-serietidningen Polar: Came from the Cold av Victor Santos. Serietidningen kom 2012 och släpptes via förlagsjätten Dark Horse som bland annat har givit ut Buffy och vampyrerna och Sin City. I den minst sagt sprakande trailern får vi stifta bekantskap med en rad excentriska skurkar, och folk jämför filmen med Keanu Reeves-actionthrillern John Wick. Café tycker också att trailerns visuella språk delar likheter med klassikern i sammanhanget, Sin City.

https://www.instagram.com/p/BsT7BoTA0RN/

I filmen spelar Mads Mikkelsen en avdankad lönnmördare Duncan Vizla, även känd under sitt forna alias ”The Black Kaiser”. Mikkelsens karaktär dras motvilligt tillbaka i branschen och fajtas nu med en armé av yngre, snabbare och betydligt hänsynslösare mördare.

Utöver Hudgens och Mikkelsen får vi också den gamla Jackass-mannen Johnny Knoxville i en av de ledande rollerna. För svenska stjärnregissören Jonas Åkerlund är det bråda release-tider. Förutom Polar är Åkerlund aktuell med hajpade filmen Lords of Chaos om de norska black metal-morden.

Polar går att streama på Netflix från 25 januari.

Mads Mikkelsen i Netflix-filmen Polar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.