Hoppa till innehåll

Making a murderer-profilen hyllas som stilikon

Markus Thunberg

[Varning för spoilers från tv-serien Making a murderer] 2003 släpptes den oskyldigt dömde amerikanen Steven Avery ut från fängelset efter att ha suttit felaktigt inspärrad i 18 år för sexuella övergrepp. Kort därefter greps han igen, den här gången misstänkt för mord. Och bara två år efter att ha släppts dömdes Avery tillsammans med kusinen Brendan Dassey … Continued

[Varning för spoilers från tv-serien Making a murderer]

2003 släpptes den oskyldigt dömde amerikanen Steven Avery ut från fängelset efter att ha suttit felaktigt inspärrad i 18 år för sexuella övergrepp. Kort därefter greps han igen, den här gången misstänkt för mord. Och bara två år efter att ha släppts dömdes Avery tillsammans med kusinen Brendan Dassey för att ha dödat en kvinna. Själv hävdar han att polisen haft ett ont öga till honom och satte dit honom för mordet.

Vad som nog fick många att fastna för Netflix Making a murderer är det totala vansinnet som verkar prägla mordutredningen och polisernas arbete – och det amerikanska rättsväsendets bisarra gång. En känsla av tomhet och hopplöshet infinner sig, minst sagt.

Två av få tecken på att det ändå finns hopp i världen efter att ha sett serien är advokaterna Jerry Buting och Dean Strang. Paret för en desperat kamp för en rättvis jury-bedömning, med skärpa presenterar de alla hål i åklagarens resonemang. Två hyvens killar, helt enkelt. Och det är inte mer än rätt att de två hyllas på alla tänkbara sätt. Nu har Dean Strangs klädstil fått en egen hyllningssida, skriver GQ.

Strangs stil beskrivs som Strangcore, en hänvisning till normcore-stilen som i sin tur influerades starkt av karaktärerna i Seinfeld och Vänner.

Skärmavbild 2016-01-08 kl. 15.05.49

Skärmavbild 2016-01-08 kl. 15.04.38
Skärmavbild 2016-01-08 kl. 15.04.12
Skärmavbild 2016-01-08 kl. 15.03.38

<3

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.