Hoppa till innehåll

Malmö och Köpenhamn

Efter några dagar i Köpenhamn och Malmö så måste jag verkligen tipsa om de barer ni ska besöka. MALMÖ Malmö är en av de mysigaste städerna i Skandinavien och en riktig jävla pärla, det finns hur mycket roliga butiker som helst och passa på att dricka kaffe på Solde när ni ändå är där. Belle … Continued

Efter några dagar i Köpenhamn och Malmö så måste jag verkligen tipsa om de barer ni ska besöka.

MALMÖ

Malmö är en av de mysigaste städerna i Skandinavien och en riktig jävla pärla, det finns hur mycket roliga butiker som helst och passa på att dricka kaffe på Solde när ni ändå är där.

Belle Epoque

Grabbarna bakom Belle har gjort ett sjukt bra jobb med att få Malmö att förstå storheten i klassiska cocktails, antingen plockar du in originalet eller så tar du någon av de twists dem har gjort. Det är jävligt smart att jobba så för då får man lära sig ursprunget i drinken men även testa hur moderna bartenders jobbar och tänker runt med smaker. Maten är tio poäng då det är exakt sånt man behöver när man börjar bli lite lätt Salongs.

CARE/OF

Efter otaliga resor runt om i världen så är nog detta den bäst byggda baren i hela världen som är anpassad för bartenders, fruktansvärt imponerande. Stefan som är en av de som ligger bakom börjar bygga upp ett bra team med Christoffer i spetsen, ödmjuka killar som gör att ett besök på C/O är en självklarhet när man är där nere.

MJ’s

Ett hotell som är precis som ett hotell ska vara, folk kommer in för att mötas och de är personalen tillsammans med gästerna som gör stämningen. Att checka in i baren har aldrig varit mer självklart än här. Deras andra bar är lite mer undangömd och verkar vara lite svårt för folk att hitta, ni får helt enkelt leta eller så får gänget bakom bli lite mer tydlig, för när man väl kommer in så är det sjukt trevligt med stabila cocktails och trevlig stämning, det är gjort för att de ska bli stökigt och vem fan gillar inte det?

Care/Of

KÖPENHAMN

Köpenhamn är som krögare Bergman brukar säga ”Nordens Las Vegas” och de är bara att instämma, ingen annan stad i Skandinavien är som de här schabraket, människorna, restaurangerna och alla butiker gör detta till något helt annat. Glöm för fan inte att besöka Hats, Boots and Bourbon ,en annorlunda butik där man kan få sig en god Bourbon samtidigt som man spontanar ett par tunga boots i fyllan!

STROM

Micke och Andreas som ligger bakom Strom har alltid gjort sin grej och fortsätter att leverera år för år. Det är så härligt att komma till en bar där man förstår vad människorna bakom vill göra och förmedla, ibland har man fan ingen aning vad krögarna bakom vill göra men på Strom är det självklart. Bra stämning, grymma cocktails och en servicenivå som alltid är i topp.

Duck & Cover

Gänget bakom D&C har verkligen tagit drinkarna till en ny nivå som jag i ärlighetens namn inte sett på länge runt om i världen, de jobbar väldigt smart med lokala ingredienser, lokal sprit och är verkligen ärliga med vad de ska smaka. Det är oerhört inspirerande att se människor förstå sig på ingredienserna de använder på en sån här nivå. Restaurangerna i Köpenhamn har legat i framkant i nordisk matlagning väldigt länge och D&C är deras största bar-stjärna inom denna kategori. Nordiska cocktails har aldrig smakat så bra som det gör här!

1408

1408 är det senaste stjärnskottet som bara varit öppet några dagar men av allt att döma så kommer denna bar vara en av de absolut bästa på den skandinaviska barhimlen en lång tid framöver. Ser fram emot att besöka Michael och gänget bakom efter ett tag när allting fått sätta sig. Testa även deras systerbar 1105 när ni ändå är här.

TIPS! FRÅGA ALLTID BARTENDERS VART NI SKA FORTSÄTTA KVÄLLARNA!

VI VET BÄST!

Duck & Cover

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.