Annons
Annons

burger-start

Nej, Mange Schmidt har inte blivit vegetarian. Han har bara blivit medveten om att han äter för mycket kött, lägligt nog samtidigt som vegomärket Quorn lanserar en ny frysburgare. Nu har han tagit fram ett recept på en – håll i er nu – dubbel quornburgare. Ja, inte helt oväntat är den ett svar på Mc Donald’s dubbla klassiker.

Annons

Cafés Jonatan Loxdal, tillika vegetarian, kan intyga att själva burgarna håller hög kvalitet och att den är väldigt mättande. Laga alltså nedanstående recept när du är väldigt hungrig, eller skiva helt enkelt en burgare i två delar för att minska paltkoman.

Gilla Cafe.se på Facebook

Mange Schmidt är mäkta stolt över sin skapelse.

– Det låter kanske konstigt, men den blev riktigt bra. Om man serverade den här klockan 3 på Stureplan skulle ingen märka att den var vegetarisk. Jag hoppas verkligen på en uppgradering av vegetarisk snabbmat, säger han.

 

Manges Big Quorner

mange-schmidt-hamburgare

8 Quorn-burgare


4 hamburgerbröd från Magnus Johanssons bageri i Hammarby Sjöstad

Romansallad


Gul lök


Saltgurka


Smältost utan löpe


Dressing

Stek eller grilla burgarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär burgarbrödet i tre delar. Montera burgarna; först brödbotten, lägg på sallad, lök, dressing och ost. Därefter burgare, bröd, sedan nytt lager med sallad, lök, dressing och även saltgurka. Därefter burgare och sist locket.

 

Vad sägs? Nobody puts Mange in a quorner, säger vi!

 

Mange Schmidt är, förutom musiker, författare till boken Street food som är nominerad till Street Food Book of the Year.

* * *

Mer om mat!

Så lätt gör du dina egna grymma soltorkade tomater

Världens dyraste mat – vi lovar att du kommer vilja smaka det här

Jonas Crambys bästa vardagsmat: Så gör du en riktig spaghetti med köttfärssås

Fisk i bröd ska utmana varmkorven – men hur gott är det egentligen?

 

Annons

Dela (134)
Tweeta

Annons


Laddar