Annons
Annons

hotcod_recension

Nya snabbmatsrätten ”hot cod” – ett stycke friterad torsk i bröd – ska utmana den klassiska varmkorven. Kommer den att lyckas?  Vi bjöd Cafés layoutare Tobias Ivarsson på en nyfriterad firre för att upptäcka den nya snabbmatsrätten.

* * *

”Gott, snabbt och enkelt. Hot Cod passar perfekt i ett korvbröd. Den trekantiga formen gör att du får en plan yta överst att lägga sås eller röror på. Enkelt att hantera och enkelt att servera. Unik form och utsökt smak”, lovar pressmeddelandet. Hmm.

Nybroplan är lika regnigt och snålblåsigt som norska kusten en genomsnittlig vårdag, bra väder för havsmat alltså. Men trots att rätten lanserades igår med pompa och ståt (och en reklambyrå i ryggen) förstår killen i kiosken knappt vad vi frågar om:

– Vaddå hot cod?

– Friterad fisk.

– Jaha, just det.

Uppenbarligen har kampanjmänniskornas sköna pepp inte alls nått fotfolket.

Han friterar den i alla fall på plats (även om den kan ha varit förfriterad) och öser på vad som kan vara remouladsås och gräslök.

Tobias biter av firren och slickar sig om munnen, han ser ut som en saltstänkt sjöman med en grå Nybroviken i bakgrunden. Upp till bevis.

– Den smakar som en fiskpinne. Den är ganska smaklös, fisken skulle behöva extra salt,  övrigt har den en ganska brödig smak. Det är bra krisp i själva frityren, sen smakar det bara vanlig torsk.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

 

hotcod_kaj

* * *

Hur saftig är den?

– Först trodde jag att den skulle vara torrare, men den håller faktiskt! Jag gillade gräslöken, den är pricken över i:t.

Brödet?

– Som vilket korvbröd som helst.

Stämmer det att den trekantiga formen håller såsen på plats?

– Ja, faktiskt. När man öppnar ett korvbröd bildas ju en trekantig form, så det får den ett plus för.

Så har ”hot cod” en framtid?

– Den är ett bra alternativ i en stad med mycket vatten. Smaken är faktiskt lite bättre mot slutet när den inte var så varm, man känner smakerna bättre. Men man behöver två stycken för att bli mätt. Kort sagt är det här en smakrik fiskpinne i bröd.

Kommer den ersätta varmkorven?

– Nej.

 

Betyg: 3/5 torskar.

torskbetyg

Jonatan Loxdal

* * *

Läs mer!

Världens dyraste mat – vi lovar att du kommer vilja smaka det här

20 tricks som gör din matlagning väldigt mycket enklare

5 steg till den perfekta daiquirin

Äta insekter är hetaste mattrenden – ”Så fort man kommer över spärren är det inga problem”

 

Annons

Dela (39)
Tweeta

Annons


Laddar