Så lätt gör du dina egna grymma soltorkade tomater
Jonatan Loxdal | Illustrationer: Jonatan Loxdal |
Publicerad 2015-05-21 14:00 |
Lästid: 2 minuter
Älskar du också soltorkade tomater, men äter dem sällan eftersom affärens är så orimligt dyra? Fatta mod – du kan enkelt fixa ihop dina egna (billiga) varianter. Allt du behöver är tomater, en plåt och en burk.
Ingredienser
1 kg tomater (eller hur många du nu vill ha)
Några deciliter olivolja
5-10 vitlöksklyftor
Örter
Salt, peppar
1. Skiva tomaterna på mitten
Skiva tomaterna och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Salta och peppra.
2. Stek i ugnen
Grädda i 120 grader under cirka 3 timmar längst ned i ugnen. Efter halva tiden, gör små hål med en gaffel eller potatissticka. Tomaterna är klara när de är ihopskrumpna och helt tomma på vätska.
3. Marinera
Häll upp i en ren tom glasburk. Fyll på med olivolja så att det täcker. Häll i vitlöksklyftor och örter. Färdiga att ätas! Förvara dem i kylen.
Mer mat-tricks!
Tricket: så rensar du jordgubbar utan att slösa bort fruktköttet
20 tricks som gör din matlagning väldigt mycket enklare
Uppdaterad 2023-08-26 22:14