Annons

Grundade Flippin’ Burgers – öppnar ”amerikansk ölhall”

Flippin' Burgers blev ett fenomen när restaurangen öppnade i Stockholm 2012. Nu berättar mannen bakom succén, Jon Widegren, om sina nya planer för att berika Stockholms krogliv.

Joel Linde

Jon Widegren öppnade Flippin’ Burgers i Stockholm 2012, och snart hade han startat en hamburgerhysteri över hela landet. Då var han ensam om sina gourmetburgare, nu finns ett 30-tal liknande restauranger i huvudstaden.

Annons

I den nya podcasten ”The Stockholmer” berättar Jon Widegren om de nya restaurangerna han planerar att öppna inom kort, och varför han tror att hamburgehysterin tog sådan fart just i Stockholm.

– Jag tror det har att göra med att Sverige alltid har varit ett väldigt öppet land, öppet för nya influenser, och speciellt här i Stockholm finns ett behov hos människor av att känna att de är del av något nytt och trendigt, och att vi influeras av världen.

Flippin’ Burgers är fortfarande omåttligt populär, trots den ökande konkurrensen, och Jon Widegren har planer på att utöka restaurangverksamheten. Men än så länge är han ganska hemlighetsfull.

– Vi har en expansionsplan men det handlar inte om att öppna fler Flippin’, säger han.

– Jag kan säga att förhoppningsvis någon gång under kommande höst ska vi öppna ett större ställe som kommer vara i still med en amerikansk ölhall. Sen har vi ett annat koncept som kommer vara liknande Flippin’, men inte samma sak, och i mindre skala.

Jon Widegren berättar hur de gör sina hyllade hamburgare.

Här kan du lyssna på hela avsnittet och även andra avsnitt av The Stockholmer.

Gilla Cafe.se på Facebook
Annons

Dela (119)
Tweeta

Annons


Laddar